Ramazan duası ile sahurda ve oruç açarken okunacak dualar üç aylar içerisinde yer alan Ramazan ayının gelmesiyle araştırılan konular arasında bulunuyor. Bu sene ilk oruç 23 Mart tarihinde tutuluyor.Sahura kalkacaklar ise sahurda okunacak dualar ve sahur sonrasında akşam ezanı ile beraber iftarda oruç açarken okunacak dualar araştırılıyor. İşte sahur duası ve iftar duası Türkçe okunuşu ve anlamı...

sahur-iftar-duasi2

İftar duası ve sahur duası İslam aleminin araştırdığı konular arasında bulunuyor. Mübarek aylardan olan Ramazan ayının gelmesiyle sahura kalkacaklar sahur duası ve gün içerisinde oruç tutulduktan sonra ise oruç açarken iftar duası merak ediliyor. İşte Ramazan duası ve sahur duası... Peki oruç açarken okunacak dualar neler?

sahur-iftar-duasi3

RAMAZAN AYINDA OKUNACAK DUALAR 

Ey Allahım! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla. Kalplerimizde, iman edenlere karşı hiçbir kin bırakma! Ey Allahım! Şüphesiz ki sen çok şefkatli, çok merhametlisin. (Haşir Suresi, 10. ayet)
"Rabbimiz! Bize dün ya da ve ahirette iyilik ver, bizi ateş azabından koru." (Bakara Suresi, 201. ayet)
"Allahım beni bağış la, bana merhamet et, rızanı kazandıracak işler yaptır, bana afiyet ve ha yırlı rızk ver." (Müslim, "Zikir", 35)
"Ey Rabbim! Beni; bana, anne ve babama verdiğin nimetlere şükretmeye ve razı olacağın iyi ameller işlemeye sevk et. Beni rahmetinle iyi kullarının arasına kat." (Neml Suresi, 19. ayet)

sahur-iftar-duasi5

SAHUR DUASI 

Peygamber Efendimiz sahur esnasında ‘’Ey bu gecenin ve biraz sonra oIacak sahurun Rabbi oIan AIIah’ımız.. Bizi iftarIara uIaştırırken günahIarımızdan arınmış oIarak orucumuzu açmayı nasip eyIe… Âmin…" sahur duasını okurmuş.

sahur-iftar-duasi6

İFTAR DUASI 

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İFTAR DUASI ANLAMI

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

Haber Merkezi

Editör: Rozita Hamidi Cizreli