Ankara Büyükşehir Belediyesi, Polatlı İlçesi'nde yaşanan su kesintisine ilişkin açıklama yayımladı. Açıklama şöyle:

"Polatlı ilçemizde yaşanan su kesintisi, ilçeye giden ana isale hattında meydana gelen arıza nedeniyle gerçekleşmiştir. Yaşanan arıza boyunca ilçeye tankerlerle su takviyesi yapılmış ve 24 saat esasına göre aralıksız çalışan ekiplerimizin müdahalesiyle 40 saat sonunda arıza giderilmiştir.

Polatlı ilçemize içme suyu temini, 83 kilometre mesafedeki Yüzükbaşı mevkiinde açılan kuyulardan sağlanmaktadır. İletim Hattı 1993 yılında İller Bankası tarafından çelik borular yapılarak sağlanmıştır. Ancak kuyu suyunun özelliği ve iletim hattı yapılırken yapılan bazı yanlış uygulamalar ile boru hattı erkenden yıpranmıştır.

Yeni hattın yapılmaması nedeniyle Polatlı’ya yıllardır temiz su temini sağlanamamakta, mevcut hatlardaki bu yıpranma nedeniyle yıllardır arızalar yaşanarak uzun süreli su kesintileri yaşanmaktadır.

Belediye Meclisi’nde daha önce Başkanımız Sayın Mansur Yavaş tarafından gündeme getirilen ve acil yapılması gereken bu hatların tamamlanması için gereken kredi temini konusu, ilk başta komisyonda kabul edilmesine karşın daha sonra yapılan oylamada reddedilmiştir. Başkan Sayın Mansur Yavaş’ın “acil” vurgusu yaptığı ve halk sağlığını ilgilendirdiğini defalarca belirttiği kredi temini Meclis tarafından reddedilmiştir.

Bu talep kabul görseydi, yıllardır su sorunu yaşanan Polatlı’nın yeni su hattı için çalışmalar başlamış ve belli bir seviyeye getirilmiş olacaktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm bu gelişmelere rağmen, Polatlı ilçesine öz kaynaklarıyla İvedik’ten tatlı su götürmek ve yeni su hattını mevcut imkanlar dahilinde en kısa sürede tamamlamak için çalışmalara başlamıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz."

(Haber Merkezi)