Erkekler Ne İster? İşte temel 5 madde Erkekler Ne İster? İşte temel 5 madde

Öz Sağlık İş Sendikası Kırıkkale Şubesi 18 Mayıs 2024’te Yahşihan’da halka açık bir parkta Sağlık Sen ile piknik organize etti. Ancak verilen pikniğin amacını aşarak olaylı bir pikniğe dönüştüğü iddia edildi. İşçilerin sosyalleşmesi, güzel bir gün geçirmesi gerekirken misafir olarak gelen memurlara işçiler hizmet etmek zorunda bırakıldığı ifade edildi.

Pikniğe ilişkin iddialar şu yöndeydi:

"Piknik mesai saatleri içinde düzenlendiği için işçilerin çoğu pikniğe katılamadı. Bunun üzerine işçiler piknik alanından yemek istedi ancak yemek işçilere değil memurlara verildi. İşçiye yapılan bu muamele üzerine işçiler tepki gösterdi. İşçiler nöbetteki arkadaşlarına yemek gönderilmesini istedi yemek gönderildi. Ancak gönderilen yemek 'çiğ tavuk'tu. İşçiler ise 'biz köpek miyiz çiğ tavuk mu yiyeceğiz' diye tepki gösterdi."

Olaylı piknikte skandallar bitmek bilmedi. Kırıkkale Şube Başkanı çiğ tavuk verdiği işçilerden bir de onlardan bunu yemelerini bekledi. İşçilerin çiğ tavuğu yememesi üzerine de “Güvenlikleri doyuramadım” diye sinirlendi. Kırıkkale Şube Başkanının bu sinirli hali pikniğe özel değildi. Çünkü Şube Başkanı işçilere sürekli küfür edip aşağılıyordu. Daha önce Şube Başkanının bu tutumu yüzünden birçok istifa da yaşandı. Şube Başkanının bu tutumundan Genel Merkezin haberi olmasına rağmen yaşanan olaylar her defasında örtbas edildi."

Öz Sağlık İş Sendikası yaşanan tüm gelişmelere rağmen sessiz kalmayı tercih ediyor. İşçilerin uğradığı kötü muamelenin durdurulması için sendika harekete geçmezken sendika sahadaki sorunları sümen altı ediyor. 

Olaylı piknik sonrası  Öz Sağlık İş Sendikasından  yaklaşık 250 kişi istifa etti.

Kaynak: Haber Merkezi