Fenerbahçe başkan adaylarından Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde bulunan Ömer Onan merak konusu oldu. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Ömer Onan kimdir? Ömer Onan kaç yaşında, nereli? Ömer Onan'ın eşi kimdir? Ömer Onan hangi takımlarda oynadı? Ömer Onan'ın boyu kaç cm? Ömer Onan'ın oğlu kimdir'' sorularını aratıyor. Peki, Ömer Onan kimdir? Ömer Onan kaç yaşında, nereli? Ömer Onan'ın eşi kimdir? Ömer Onan hangi takımlarda oynadı? Ömer Onan'ın boyu kaç cm? Ömer Onan'ın oğlu kimdir? İşte tüm merak edilenler...

Ömer Onan

ÖMER ONAN KİMDİR?

Ömer Onan, 4 Şubat 1978'de Mersin'de doğan eski profesyonel millî basketbolcudur. 

Tarsus Çukurovaspor'da İbrahim Ertem'le çalıştı ve oradan Efes Pilsen'e geldi. Efes Pilsen'in birçok başarısı ve şampiyonluklarında takımda yer alan Onan, 105 kez millî takım formasını giymiş ve Türkiye millî basketbol takımının kadrosunda da yer almıştır.

2004-05 sezonunda Fenerbahçe'de ve 2005-06 sezonunda Ülkerspor'da oynamıştır. 2006-07 sezonunda Fenerbahçe Ülker takımına geri döndükten sonra, bu takımla 4 TBL şampiyonluğu, 3 Türkiye Kupası ve 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanmıştır. Türk basketbolunda hızlı top sürüşü ile hızlı hücumda çabucak baskete ulaşması ile ün kazanmıştır. Türkiye'nin en kariyerli ve saygıdeğer basketbolcularından biridir.

17 Ekim 2014 tarihinde Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanan Fenerbahçe Ülker-Emperio Armani Milano karşılaşmasının devre arasında yapılan veda töreni ile basketbol kariyerini sonlandırdı. Törenin ardından Onan'ın giydiği 7 numaralı forma emekli edildi.

Ömer Onan Aziz

ÖMER ONAN'IN EŞİ KİMDİR?

Ömer Onan'ın eşi Aslı Onan'dır.

Ömer Onan Oğlu

ÖMER ONAN'IN OĞLU KİMDİR?

Yiğit Onan, 12 Temmuz 2002'de İstanbul'da doğdu. Yiğit Onan, kısa forvet ve uzun forvet pozisyonlarında görev alan basketbolcudur. Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Beşiktaş forması giymektedir.

Zion Suziki kimdir, nerelidir? Zion Suziki kimdir, nerelidir?

Fenerbahçe Beko ve Fenerbahçe Gençler Basketbol takımında forma giydi. Fenerbahçe Beko'da #17, Fenerbahçe Gençler Basketbol takımında #7 numaralı formayı giymektedir. 2.07 m boyunda, 98 kilodur. Fenerbahçe'de forması emekli edilen milli basketbolcu Ömer Onan ve eşi Aslı Onan'ın oğludur. 2020-2021 sezonunda Garanti BBVA Basketbol Gençler Ligi erkekler kategorisinde Fenerbahçe ile şampiyon olup, finalin en değerli oyuncusu seçilmiştir.

Kaynak: Haber Merkezi