ABD merkezli çip devi Nvidia, piyasa değerini 3 trilyon doları aşarak dünyanın en değerli ikinci şirketi konumuna yükseldi. Çarşamba günü hisse fiyatları yüzde 5'in üzerinde artarak 1,224 doları geçti.

Nvidia (6)

Nvidia'nın piyasa değeri, bir ülkenin GSYİH'sıyla yarışır hale geldi. Geçen yıl başlayan hızlı yükseliş, şirketin yapay zeka alanındaki yatırımlarının sektörde önemli bir konuma ulaşacağı beklentilerini tetikledi.

Nvidia (4)

Firmanın en son tanıttığı yapay zeka çipi, öncekine göre 30 kat daha hızlı çalışıyor. Ünlü yatırımcı Cathie Wood, Nvidia'nın yapay zeka varlıklarında iyi bir konumda olduğunu belirtti. Wood, geçen yıl Nvidia hisselerini azaltmış olsa da, şirketi hala portföyünde bulunduruyor.

Nvidia (2)

Nvidia'nın ilk çeyrekteki satışları analist tahminlerini aşarken, ikinci çeyrek öngörüsü de beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Bu durum, hisse fiyatlarında son zamanlarda yüzde 15'lik bir artışa neden oldu.

Excalibur masaüstü bilgisayarlarda oyunseverleri heyecanlandıran 6 yeni teknoloji Excalibur masaüstü bilgisayarlarda oyunseverleri heyecanlandıran 6 yeni teknoloji

Wood, "Eğer Nvidia bu şekilde devam ederse, bunun nedeni diğer birçok şirkete fayda sağlayacak olmasıdır" dedi. Ancak, yapay zeka patlaması yaşanırken bazı şirketlerin stratejik yaklaşımlarında duraklama yaşandığına dikkat çekti.

Nvidia (5)

Nvidia'nın piyasa değerinin 3 trilyon doları geçerek Apple'ı geride bırakması, şirketin teknoloji endüstrisindeki yükselişinin etkileyici bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi