Efsane teknik direktör Mustafa Denizli'nin hayatı merak ediliyor. Yurttaşlar, arama motorlarında ''Mustafa Denizli kim? Mustafa Denizli kaç yaşında, nereli? Mustafa Denizli evli mi? Mustafa Denizli hangi takımlı? Mustafa Denizli emekli oldu mu'' sorularını aratıyor. Peki, Mustafa Denizli kim? Mustafa Denizli kaç yaşında, nereli? Mustafa Denizli evli mi? Mustafa Denizli hangi takımlı? Mustafa Denizli emekli oldu mu? İşte tüm detaylar...

Zeynep Çamcı kimdir? Zeynep Çamcı kimdir?

MUSTAFA DENİZLİ KİMDİR?

1949 yılında Çeşme, İzmir'de doğdu. İzmir'de Altay kulübünde 1965 yılında profesyonel olup 18 sene futbolculuk yapmıştır. Süper Lig'in gelmiş geçmiş en iyi sol ayaklı futbolcularınan birisiydi. Altay'da frikikten ve özellikle kornerden attığı gollerle büyük ün yaptı. İlk kupasını 1967'de gördü. Temmuz 1983'te Galatasaray'a transfer oldu. 1 Ağustos 1983'te Bursaspor ile oynanan hazırlık maçında forma giyerek Galatasaray taraftarının karşısına ilk kez çıktı. Sezona golle başlayan futbolcu, ilk maçında Karagümrük'e golünü attı. Galatasaray'daki ikinci golünü 2 Ekim 1983'te penaltıdan Antalyaspor'a attı. Üçüncü golünü ise Adana Demirspor'u 9-2 yendikleri maçta kaydetti. Ancak sakatlığı yüzünden pek forma şansı bulamadı ve Galatasaray'da kariyerini sonlandırdı. Mustafa Denizli 1977'de Türkiye millî futbol takımı forması giymeye başladı. İlk maçı olan 6 Nisan 1977'de Finlandiya ile oynanan hazırlık maçında ilk golünü kaydetti. Alman Jupp Derwall'ın yanında 1984-85'ten başlayarak Galatasaray'da 3 sene yardımcı antrenörlük yaptı. 1987-88 sezonu için antrenörlüğe getirildi. Denizli, Galatasaray ile Avrupa'da çok başarılı oldu. İlk tur Rapid Wien, ikinci tur Neuchatel Xamax'ı elediler. Xamax'a ilk maç deplasmanda 3-0 yenildiler. Maçta sahaya atılan yabancı maddeler ve PKK'nın sahaya girmesi gibi olaylar yaşandı. Maç sonunda Denizli de UEFA'dan bir maç men cezası aldı. Rövanş maçında taktikleri tribünden vermek zorunda kalan Denizli'nin takımı maçı 5-0 kazandı. Çeyrek finalde ise Fransız temsilcisi Monaco'yu eleme başarısını gösterdiler. Yarı finalde ise Steaue Bükreş'e elendiler. Bu sonuç günümüze kadar bir Türk takımının Avrupada lig şampiyonları bazında aldığı en iyi sonuçtur. Bir Türk takımı ile Şampiyon Kulüpler Kupası'nda yarı finale çıkan ilk ve tek teknik direktördür.
Fenerbahçe'yi şampiyon yapan ilk Türk teknik direktördür.
Beşiktaş'a Türkiye kupasını ve şampiyonluğu kazandıran ilk Türk teknik direktördür.
Üç büyük takım olan; Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'da şampiyonluk yaşayan tek teknik direktördür.
Millî takımı uluslararası bir turnuvada çeyrek finale çıkaran ilk teknik direktördür.

Mustafa Denizli Kimdir

MUSTAFA DENİZLİ KAÇ YAŞINDA?

Mustafa Denizli 74 yaşındadır.

Mustafa Denizli Kaç Yaşında

MUSTAFA DENİZLİ NERELİ?

Mustafa Denizli aslen İzmirlidir.

Mustafa Denizli Nereli

MUSTAFA DENİZLİ EVLİ Mİ?

Mustafa Denizli 2010 yılından beri Evin Elçi ile evlidir.

Mustafa Denizli Evli Mi

MUSTAFA DENİZLİ HANGİ TAKIMLI?

Mustafa Denizli verdiği bir çok demeçte Beşiktaşlı olduğunu dile getirmiştir.

Mustafa Denizli Hangi Takımlı

MUSTAFA DENİZLİ EMEKLİ OLDU MU?

Mustafa Denizli son olarak 2022 yılında Altay'ı çalıştırmıştır. Başarılı teknik adam sağlık sorunları nedeniyle henüz teknik direktörlük yapmamaktadır.

Mustafa Denizli Emekli Oldu Mu

Kaynak: HABER MERKEZİ