Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, Bahçelievler Mahalle muhtarı Cihat Ceylan, gerçekleştirdiği sosyal farkındalık çalışmaları ve projeleriyle mahalle sakinlerinin beğenisini topluyor. Kadınların istihdamına ve ev ekonomisine katkı sağlamak amacıyla  başlattığı  ‘Hanım Eller Projesiyle’   Bahçelievler Mahalle Muhtarlığında gerçekleştirilen pazarda kadınlar tarafından hazırlanan el emeği göz nuru ürünler satışa sunuluyor.

 Gölbaşı- Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan öncülüğünde başlatılan “Hanım Eller Pazarı” projesi kapsamında ev hanımları kendi el emekleri ile ürettikleri ürünleri satıp ev ekonomisine katkı sağlıyor. Aynı zamanda Mahalle sakinlerinin bağışladığı kitaplar ile her yaş grubuna hitap eden kütüphane oluşturan Ceylan, çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi amacıyla muhtarlıkta  Anadolu Masalları etkinliği düzenliyor.

“54 Mahallenin harmanlandığı ve samimiyetin devam ettiği ilçe: GÖLBAŞI”

Gölbaşı –Bahçelievler Mahalle Muhtarı Cihat Ceylan kendisini ve muhtar olma sürecini gazetemiz okurlarına şöyle aktardı:

“1983 yılında Karaali Mahalle’sinde dünyaya geldim. İlkokul ,ortaokul ve lise eğitimimi Gölbaşı’nda tamamladıktan sonra üniversiteden mezun oldum.2004 yılında  bu yana Gölbaşı belediyesinde görev yapmaktayım.”

“Gölbaşı ilçesi yüzölçümü olarak çok büyük olsa da aslında merkeze bağlı 54 mahallemizin harmanlandığı, samimiyetin ve  birçok eski alışkanlığın, kısaca kültürümüzün devam ettiği Ankara’nın şahsımca en güzel ilçesidir.

2004 yılında belediyedeki görevim, çocukluktan süre gelen Gölbaşı’na olan sevgi ve bağlılığıma farklı bakış açıları kazandırarak hizmetle bütünleşmeyi, fedakârlığı karşılıksız perçinledi. Bu vesile ile 2014 yılındaki mahalli idare seçimlerine hazırlanarak Bahçelievler mahallesine hizmet için aday oldum ama nasip 2019 yılına imiş  2014 yılında seçimlerden hemen sonra Bahçelievler Mahallesi yardımlaşma, dayanışma ve çevre koruma derneğini kurarak, halen muhtarlık hizmetleri ile birlikte faaliyetlerimize hız kesmeden devam ediyoruz."

“ASKIDA YARDIMLARIYLA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HIZLICA ULAŞILDI”

Muhtarlık sürecinde gerçekleştirdiği  projelerin bazılarını okurlarımızla paylaşan muhtar Cihat Ceylan, askıda yardımları  geliştirdiklerini ve onlarca kişiyle paylaştıklarını belirterek, Askı kampanyalarıyla sosyal medya ve muhtarlığımız kanalıyla ihtiyaç sahiplerine hızlıca ulaşarak isteklere cevap vermeye çalışıyoruz. #askıdaiş ile bugüne kadar344 kişiye istihdamsağladık.  #askıdagıda ile bugüne kadar 5.325  adet gıda kolisi3.450 adet gıda çekidağıtımı yaptık #askıdatekerleklisandalye ile 7 adet tekerlekli sandalye ihtiyacı olanlara teslim edildi bunun gibi daha birçok çalışmamız oldu” dedi.

 Ceylan: Kısaca örnekleyecek olursak; İşyeri sahipleriyle olan görüşmelerimizde önceliğimiz Gölbaşı olmak şartıyla bir çok hemşerimizin istihdamına katkı sağladık. Gıda, kömür, adaklık hisse ve kurban hissesi, kırtasiye , tekerlekli sandalye gibi örneklerini çoğaltabileceğimiz bir çok alanda yardımseverlerimizi ihtiyaç sahipleriyle buluşturarak çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Mahalle sakinleri olarak kan verme kampanyasına da katıldıklarını belirten Muhtar Cihat Ceylan, kendisinin de düzenli bir kan bağışçısı olduğunu belirterek   geçen yıl mahalle sakinlerine sosyal medyada ve diğer iletişim araçlarından çağrıda bulunarak Mevlana Parkı yanına gelen Kan Verme Aracında mahalle sakinleri tarafından  5 saatte 61 ünite kan verildiğini dile getirdi.

“ÇOCUKLAR İÇİN ANADOLU MASALLARI ETKİNLİĞİ”

Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı’nda  geçtiğimiz haftalarda Anadolu Masalları’ etkinliğidüzenleyen muhtar Cihat Ceylan, “Milletimizin ortak değerlerinin ülkemize ait motiflerle nesilden nesile aktarılması ve çocukların hayal güçlerinin geliştirilmesi amacıyla muhtarlığımızda Anadolu Masalları etkinliği düzenliyoruz" ifadesini kullandı

" GÖLBAŞI’NDA KADINLARIN EL İŞİ ÜRÜNLERİNİ SATABİLECEĞİ BİR PAZAR KURULMASINI TALEP EDİYORUZ"

 Bahçelievler Mahallesi Muhtarlığı olarak hedeflerini sıralayan muhtar Cihat Ceylan,  Gölbaşı genelinde "Hanım Eller" ismiyle kadınların el işi ürünlerini satabileceği bir pazar kurulmasını talep ettiklerini belirterek "Pazarı, kamu kurum ve kuruluşlarının öncülüğünde kurmak ve sonucunda ev hanımlarına destek olmak istiyoruz dedi. Ceylan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Ev ekonomisine katkı sağlayacak bu projemizin Gölbaşının tanıtımında da farkındalığı olsun istiyoruz. Halaçlı baklavası, höşmerim, sevgi çiçeği mantısı, bazlama, gözleme, kömme gibi yöresel ve el emeği ürünlerimizi gerekli koordineyi sağlayarak son kullanıcıya ulaştırmaya çalışsak da yeterli olmuyor. Bu konuda yetkili kamu kurum ve kuruluşlarla çabalarımızın ortak paydası olan projemizi daha ileriye taşıyarak, haftalık kurulacak yöresel ürün pazarının faaliyete geçmesiyle ev hanımlarının hali hazırda ürettiği el emeği ürünlerini pazarda sergileyerek ilçe ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Bizlere  inanan güzel insanlar vesilesiyle bıkmadan, yorulmadan çalışmalarımız devam edecektir.”

(Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER)