Haber - Eren Güvendik

Yurttaşlar, arama motorlarında '' Muhammed Ali kimdir? Muhammed Ali kaç yaşında? Muhammed Ali nereli? Muhammed Ali Müslüman mı? Muhammed Ali evli mi? Muhammed Ali'nin başarıları ne'' sorularını aratıyor. Peki, Muhammed Ali kimdir? Muhammed Ali kaç yaşında? Muhammed Ali nereli? Muhammed Ali Müslüman mı? Muhammed Ali evli mi? Muhammed Ali'nin başarıları ne? İşte Muhammed Ali hakkında her şey...

MUHAMMED ALİ KİMDİR?

Muhammed Ali, 17 Ocak 1942'de ABD'nin Kentucky eyaletinin Louisville şehrinde, Cassius Marcellus Clay Jr. ismiyle dünyaya geldi. Ailesi Afroamerikan ve çeyrek İrlanda kökenliydi.Clay 12 yaşındayken, bir hırsızın bisikletini çalmasının ardından öfkeye kapılması üzerine, bir Louisville polis memuru ve boks koçu olan Joe E. Martin tarafından boksa yönlendirildi. Clay, o anki öfkeyle memura hırsızı kırbaçlayacağını söyledi. Memur Martin, Clay'e önce boks yapmayı öğrenmesinin daha iyi olacağını söyledi. Başlangıçta Clay, Martin'in teklifini kabul etmedi; ancak daha sonra Tomorrow's Champions adlı yerel bir televizyon boks programında amatör boksörleri gördükten sonra dövüşle ilgilenmeye başladı. Tüm zamanların en iyi boksörü olarak kabul edilen Muhammed Ali, 20. yüzyılın en önemli spor figürlerinden biridir. "The Greatest" (En Büyük) lakaplı Ali, kariyeri boyunca yaptığı 61 maçın yalnızca 5 tanesini kaybetmiştir. 1999 yılında Sports Illustrated tarafından "Yüzyılın Sporcusu" ve BBC tarafından "Yüzyılın Spor Kişiliği" seçilmiştir.

muhammed ali

MUHAMMED ALİ KAÇ YAŞINDA?

17 Ocak 1942 yılında doğmuş ve 2016 yılında 74 yaşında vefat etmiştir.

muhammed ali 2

MUHAMMED ALİ NERELİ?

Muhammed Ali Amerikandır.

muhammed ali 3

MUHAMMED ALİ MÜSLÜMAN MI?

1964 yılında, 22 yaşındayken, Sonny Liston'u yenip dünya şampiyonu oldu. Aldığı bu zaferden sonra dinini değiştirdiğini ve İslam'a geçtiğini açıkladı. Sonra Muhammed Ali ismini aldı.

muhammed ali 4

Taha Hüseyin Karagöz kimdir? Taha Hüseyin Karagöz kimdir?

MUHAMMED ALİ EVLİ Mİ?

Muhammed Ali 4 kez evlenmiş ve 3 kez boşanmıştır. Son olarak 1986 yılında Lonnie Ali ile evlenmiştir.

muhammed ali 5

MUHAMMED ALİ'NİN BAŞARILARI NE?

Profesyonel döneminde sadece 5 kez yenilen, Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu olan Muhammed Ali, 36 yaşına kadar bütün şampiyonlar için tek isim olmayı başardı ve 37'si nakavt olmak üzere toplam 56 maç kazandı. 1954 yılında amatör olarak dövüşlere başladı. Bu dönemde 167 maça çıktı ve 161 galibiyet aldı. Profesyonel kariyeri ise 1960 yılında düzenlenen Roma Olimpiyatları ile başladı. Burada hafif ağır sıklet klasmanında altın madalya kazandı. Bu başarı, Ali’nin dünya tarafından tanınmasını sağlamıştı. 22 yaşında Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu oldu. 1964 yılında Sonny Liston ile çıktığı maçı kazandı ve Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonu unvanını kazandı. Henüz 22 yaşındaydı ve bu unvanı kazanan en genç dövüşçü oldu. Bu zaferin ardından İslam dinini seçtiğini açıkladı.  Ali,1977 yılında Leon Spinks’e yenildi, fakat 1978 yılında yenerek unvanını tekrardan kazandı. Bu galibiyetle birlikte Ali, 3 dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk boksör oldu.1981 yılında emekliye ayrılan Ali’nin, profesyonel kariyerinde 37’si nakavt ile olmak üzere 56 galibiyeti bulunmakta. Yalnızca 5 maç kaybetti.

muhammed ali 6

Editör: Eren Güvendik