Dünya öyle bir yere dündü ki artık hem kadınlar hem de erkekler dış görünümüne çok fazla önem vermeye başladı. Televizyonlarda, sosyal medya hesaplarında dönen reklamlar; çevremizde gördüklerimiz, gözümüze gözümüze sokulan tanıtımlar ve daha birçok neden bizi bakımlı olmaya zorluyor. 

Hem kadınlar hem de erkekler olsa da özellikle kadınlar güzel giyinmeyi, modayı takip etmeyi, saçlarıyla ilgilenmeyi, makyaj yapmayı seviyor. Kısacası özbakım biz kadınlar için önemli bir detay.

Buraya kadar her şey çok güzel. Peki konuyu daraltıp makyaj konusuna girecek olursak kaçımız aldığımız ürünlerin sağlıklı ürünler olduğunu biliyoruz ki? Ya da merdiven altı ürünler olmadığına ne kadar eminiz?

Son yıllarda sahte kozmetik ürünü satışının hızla artması ile birlikte sahte ürün kullanımına bağlı olarak ortaya çıkan sağlık problemlerinde de önemli artışlar görülüyor. Bizim ucuza alıp kullandığımız her ürün içerisinde kanserojen madde olma ihtimali o kadar yüksek ki…

Ve o ürünlerin kansere davetiye çıkarması…

Peki sahte makyaj malzemesi nasıl anlaşılır? Araştırmalarımı sizlerle de paylaşmak istiyorum.

İnternet siteleri üzerinden ucuza satılan birçok makyaj malzemesi, merdiven altı tezgâhlarda yasal olmayan yollarla üretiliyor. Ünlü markaların sahte ürünlerinin üretildiği bu yerlerde sağlığı tehdit eden kimyasallar kullanılıyor.

Uzmanlar, ucuza satılan kozmetik ve makyaj boyaları gibi ürünlerin içerisinde kurşun, cıva ve siyanür gibi ölümcül kimyasalların bulunduğuna dikkat çekerek kullanıcıları orijinal kozmetik ürün satın almaları ve kullanmaları konusundan uyarıyor.

İnternet üzerinden sıklıkla satılan ucuz kozmetik ürünleri arasında kalıcı makyaj boyaları da bulunuyor. Bu boyaların birçoğunun sahte olması ve cilt için zararlı kimyasal maddeler içermesi, ciddi sağlık problemlerine yol açabiliyor.

Esasında yapılacak şey internetten ucuza ürün almaktansa bilinen mağazalardan alışveriş yapmak. Yine bilinen markaları tercih etmek… Tabi yapılacak bir başka şey ise ürünün içindekiler kısmına göz atmak olacaktır. Genelde paraben içeren ürünlerin tercih edilmemesi yönünde öneriler de mevcut.

Cilt sağlığı önemli bir konu ve yabana atılmaması gereken bir konu. Bu yüzden kullanılan ürünlere de dikkat etmek gerekiyor.

Kendinizi önemseyin, işin ucuzuna kaçmayın…

Sağlıcakla…

Editör: TE Bilisim