Masterchef'de bugün Krem Brüle yapıldıktan sonra internette en çok araştırılan yemekler arasında yer alıyor. arama motorlarında ''Krem Brüle nasıl yapılır? Krem Brüle hangi malzemeler kullanılır?'' soruları aratılıyor. Peki Krem Brüle nasıl yapılır? Krem Brüle hangi malzemeler kullanılır? İşte tüm merak edilenler...

Krem brüle, tatlı bir Fransız pastasıdır ve yapımı oldukça basittir. İşte krem brüle yapmak için gerekli malzemeler ve temel adımlar:

Malzemeler:

Yarım litre süt
6 adet yumurta sarısı
150 gram toz şeker
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)
3-4 yemek kaşığı toz şeker (karamel tabanı için)

Yapılışı:

Öncelikle fırını 150 dereceye (Celsius) ısıtın.

Gölbaşı’nda ata tohumları toprakla buluştu Gölbaşı’nda ata tohumları toprakla buluştu

Bir tencerede sütü ısıtın, kaynama noktasına gelmeden ocaktan alın. Sütü ısıttıktan sonra vanilya özütünü ekleyebilirsiniz, ancak vanilya özütü kullanmak istemiyorsanız eklememeniz de olur.

Ayrı bir kapta yumurta sarılarını ve toz şekeri iyice çırpın. Karışım beyaz ve kremsi bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.

Sıcak sütü, yumurta karışımına azar azar ekleyerek sürekli karıştırın. Bu işlemi süt ve yumurta karışımı homojen bir kıvam alana kadar yapın.

Hazırladığınız karışımı, krema kaplarına veya fırın kabına dökün.

Karamel tabanını yapmak için bir tavada 3-4 yemek kaşığı toz şekeri orta ateşte sürekli karıştırarak karamelize edin. Şeker eridikçe karamel rengini alacak. Dikkatli olun, karamel çok hızlı bir şekilde yanabilir.

Karamelize olan şekeri, krema kaplarının altına dökün. Karamel hızlıca katılaşacaktır.

Krema kaplarını fırın tepsisi içine yerleştirin ve fırın tepsisini yarıya kadar sıcak suyla doldurun. Bu, krema brüle'nin homojen bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

Hazırlanan tepsiyi ısıtılmış fırına yerleştirin ve su banyosunda 35-40 dakika boyunca pişirin. Krem brüle, kenarları sertleşmiş ancak merkezi hafifçe sallandığında hala titremesi gereken bir kıvamda olmalıdır.

Fırından çıkan krem brüle'yi buzdolabında en az 2 saat soğutun. Soğuduktan sonra üzerine ekstra toz şeker serpin ve bir mutfak maçası veya özel bir krem brüle tabancası kullanarak şekerin üstünü karamelize edin. Şeker karamel rengini alana kadar bir alevle ısıtın.

Krem brüle'yi birkaç dakika oda sıcaklığında beklettikten sonra servis yapın. Üzerine dilediğiniz meyve veya fındık gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.

Krem brüle hazır! Afiyet olsun.

Haber Merkezi

Editör: İrem Akbaş