Mansplaining terimi sosyal medyada gündem oldu. Yurttaşlar Mansplaining terimini araştııyor. Peki, Mansplaining nedir? Mansplaining ne anlama gelir? İşte detaylar...

Mansplaining ne anlama

MANSPLAİNİNG NEDİR?

Mansplaining, "bir kadına bir şeyi küçümseyici, aşırı kendine güvenen ve genellikle yanlış veya aşırı basitleştirilmiş bir şekilde yorumlamak veya açıklamak" anlamına gelen bir terimdir. Yazar Rebecca Solnitbu fenomeni "aşırı güven ve bilgisizliğin" bir kombinasyonuna bağladı. The Atlantic'ten Lily Rothman, bunu "açıklayanın açıklayandan daha fazlasını bildiği gerçeğine bakılmaksızın, genellikle bir erkek tarafından bir kadına yapılan açıklama" olarak tanımladı.

mansplainfgrdf

MANSPLAİNİNG NE ANLAMA GELİR?

Orijinal kullanımında, mansplaining, bir erkeğin muhtemelen bir kadından daha bilgili olduğu varsayımına dayandığı söylendiği için diğer küçümseme biçimlerinden farklıydı. Bununla birlikte, daha geniş bir şekilde kullanılmaya başlandı, genellikle bir erkek, hedeflenen alıcıların yaşı veya cinsiyeti ne olursa olsun, bir açıklama yaparken küçümseyici bir ton aldığında uygulanır: bir "erkek 'açıklama" herhangi bir dinleyici kitlesine iletilebilir. 2010 yılında New York Times tarafından "Yılın Sözleri"nden biri seçildi. American Dialect Society, 2012'de Mansplaining'i "en yaratıcı" yeni kelime olarak seçti.

Hakan Bilal Kutlualp'in serveti ne kadar? Hakan Bilal Kutlualp'in serveti ne kadar?

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar