​​​​​Mamak Belediyesi, Ankara’nın kültür ve sanat hayatına yönelik yeni bir çalışmaya ev sahipliği yaptı. Ankara Kent Konseyi Kültür Sanat Meclisi tarafından oluşturulan “Dijital Kültür Sanat Elçileri Çalışma Grubu”nun ilk toplantısı Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleştirildi. Toplantıda kültür sanat alanında faaliyet gösteren isimler ile dijital içerik üreticileri bir araya gelerek ortak projeler ve iş birliklerini değerlendirdi.

Mamak’taki buluşmada sanatçılar, yazarlar, müzisyenler, tiyatrocular, sinemacılar, kültür sanat yöneticileri ve yaratıcı sektör temsilcilerinin yanı sıra influencerlar, YouTuberlar, podcasterlar ve dijital içerik üreticileri de yer aldı. Toplantıda Ankara’daki kültür sanat etkinliklerinin dijital platformlarda daha görünür hale getirilmesi ve gençlerin kültür sanat faaliyetlerine erişiminin artırılması konuları ele alındı.

20.06.2026 Mamak, Kültür Ve Sanatın Dijital Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı (4)

Mamak’taki Dijital Kültür Sanat Elçileri toplantısında iş birlikleri konuşuldu

Ankara’nın kültürel birikimini dijital dünyanın sunduğu imkânlarla daha geniş kitlelere ulaştırmayı amaçlayan çalışma grubunun ilk toplantısında, ortak içerik üretim süreçleri ve kültür sanat etkinliklerinin dijital mecralarda tanıtımına yönelik fikir alışverişi yapıldı.

Katılımcılar, kültür sanat alanında üretilen içeriklerin daha fazla kişiye ulaşabilmesi için dijital platformların sunduğu fırsatları değerlendirirken, farklı disiplinlerden temsilcilerin bir araya gelmesinin yeni projeler açısından önemli bir zemin oluşturduğu ifade edildi.

20.06.2026 Mamak, Kültür Ve Sanatın Dijital Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı (1)

Mamak’ta kız voleybol altyapı seçmeleri başlıyor
Mamak’ta kız voleybol altyapı seçmeleri başlıyor
İçeriği Görüntüle

Veli Gündüz Şahin: Desteklerimiz her zaman açık olacak

Toplantıya ev sahipliği yapan Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, kültür ve sanat alanında gerçekleştirilecek çalışmalara destek vermeyi sürdüreceklerini belirtti.

Şahin, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "102 yıldır Mamak ve Ankara halkına hizmet veren Musiki Muallim Mektebi’nde böyle değerli bir adıma ev sahipliği yapmak bizim için büyük bir gurur kaynağıdır. Çalışma Grubu’nun ve Kültür Sanat Meclisi’nin hayata geçireceği etkinliklere kapımız ve desteklerimiz her zaman açık olacaktır."

Başkan Şahin, Mamak’ın kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Halil İbrahim Yılmaz: Ankara kültür ve sanatın da başkenti olmalı

Toplantıda konuşan Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise kültür ve sanatın toplumsal gelişimdeki önemine dikkat çekti.

Yılmaz, “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözüyle sanatın toplumlar için taşıdığı önemi ortaya koymuştur. Biz de Ankara Kent Konseyi olarak bu anlayışın izinden giderek, Başkent Ankara’nın kültür ve sanatın da başkenti olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dijital Kültür Sanat Elçileri Çalışma Grubu ile sanatçılarımızı ve dijital içerik üreticilerini buluşturarak, sanatın toplumun her kesimine ulaşmasına katkı sunacağız” dedi.

20.06.2026 Mamak, Kültür Ve Sanatın Dijital Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı (2)

Musiki Muallim Mektebi’nde yeni projelerin temeli atıldı

Mamak’ta gerçekleştirilen toplantı, kültür sanat alanı ile dijital medya dünyası arasında kurulacak yeni iş birliklerinin ilk adımı olarak değerlendirildi. Dijital Kültür Sanat Elçileri Çalışma Grubu’nun önümüzdeki dönemde düzenleyeceği etkinlikler, atölyeler ve ortak projelerle Ankara’nın kültür sanat hayatına katkı sunması hedefleniyor.

Musiki Muallim Mektebi’nde gerçekleştirilen buluşma, kültür sanat üreticileri ile dijital içerik üreticilerini aynı platformda bir araya getirerek Ankara’daki kültürel faaliyetlerin daha geniş kitlelere ulaşmasına yönelik yeni bir çalışma sürecini başlatmış oldu.

Muhabir: Mustafa Ergün