Mali Müşavirler Operasyonu kapsamında Demir Grup Şirketleri, Cavitech Denizcilik A.Ş. ve Ses Taahhüt İnşaat A.Ş. gibi firmalarda 43 şüpheliye gözaltı ve mal varlığına el koyma kararı uygulandı.

Hatay’da otomobil bahçeye uçtu: 3 yaralı
Hatay’da otomobil bahçeye uçtu: 3 yaralı
İçeriği Görüntüle

Tutuklama E3

Mali müşavir ve şirket yöneticilerine gözaltı

Savcılığın tespitlerine göre, şüphelilerin 2020–2021 yıllarında toplam 6 milyar 971 milyon TL tutarında sahte fatura düzenlediği ve bu yolla yaklaşık 69,5 milyon TL kamu zararına yol açtığı belirlendi.

Soruşturmada 1 yeminli mali müşavir, 25 mali müşavir, 6 örgüt yöneticisi ve çok sayıda şirket ortağı şüpheli olarak yer aldı.

Tutuklama-4

Şirketlerin mal varlıklarına el konuldu

Yapılan aramalarda şirketlerin çok sayıda dijital veri ve dokümana el kondu. Birçok şüphelinin mal varlıklarına tedbir konuldu.İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından soruşturmanın titizlikle sürdüğü bilgisi verilirdi

Kaynak: Haber Merkezi