26 Haziran 2026’da hayatını kaybeden sanatçı Kadir İnanır’ın vasiyetnamesinin açılmasına ilişkin dava Beykoz Adliyesi’nde görüldü. Saat 10.40’ta başlayan duruşmaya İnanır’ın aile fertleri ile ailelerin avukatı katılırken, bazı mirasçılara tebligat yapılamaması nedeniyle dava 17 Aralık saat 09.30’a ertelendi.
Duruşmanın ardından Kadir İnanır’ın yeğeni Levent İnanır ile Avukat Hikmet Altunkalem gazetecilere açıklamalarda bulundu. Altunkalem, eksik tebligatların tamamlanmasının ardından vasiyetnamenin bir sonraki duruşmada okunacağını söyledi.

Kadir İnanır’ın vasiyetnamesi 17 Aralık’ta okunacak
Avukat Hikmet Altunkalem, “Bugün vasiyetnamenin okunmasıyla ilgili duruşma yapıldı, celse yapıldı. Bu celsede bazı mirasçılardan birkaç tanesine tebligat yapılamadığı için tekrar yeniden tebligat yapılarak usul bakımından işlemlerin tamamlanması gerektiğinden duruşma 17 Aralık'a bırakıldı. 17 Aralık'ta vasiyetname okunacak, açıklanacak” dedi.
Mirasçıların büyük çoğunluğuna tebligat yapıldığını belirten Altunkalem, 2-3 kişiye ise tebligat ulaştırılamadığını söyledi. Altunkalem, tebligatlar tamamlandıktan sonra vasiyetnamenin bütün mirasçılara okunacağını, kabul etmeyenlerin ise gerekli hukuki süreci başlatabileceklerini ifade etti.
Levent İnanır da tebligatların ulaşmamasının adres değişiklikleri ve bazı kişilerin tatilde olmasından kaynaklandığını belirtti. İnanır, “Herkes onun varisi. Onun yeğenleri, onun yetimleri. Hepsi tamamlayacaktır 17 Aralık'a kadar bunu. Gerekirse biz takip edeceğiz. Bu katılım tamamen sağlanacak 17 Aralık'ta. Bulunamayanı da bulacağız. Bu bizim asli görevimiz. Rahmetli dayımıza son görevimiz olacak” ifadelerini kullandı.

Kadir İnanır’ın yeğeninden “irade sorunu” iddiası
Levent İnanır, dayısının sağlık durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu. İnanır, “Herkesin bilmediği bir şey. Ben çok yakınında olduğum için 2018'den beri bu süreç devam ediyor. Sevgili Kadir dayımın biraz irade sorunu vardı. O yüzden açıklanacak şeyin de ne olduğu çok önemli değil. Çünkü çok ağır tedavi görüyordu kendisi” dedi.
Kadir İnanır’ın ağır tedavi gördüğünü ve ağır ilaçlar kullandığını söyleyen Levent İnanır, aralıklı yoğun bakım ve entübe dönemleri yaşadığını, 7 yılda 3 kez beynine pıhtı attığını ifade etti. İnanır, vasiyetnamenin içeriğinin ne olduğunu bilmediklerini de söyledi.

Kadir İnanır’ın vasiyetindeki değişiklikler değerlendirildi
Levent İnanır, vasiyetnamenin değiştirildiğini ancak içeriğini bilmediklerini belirterek, “İçeriğini işte şimdi hâkim hanımdan öğreneceğiz. Ama söylüyorum içerik ne olursa olsun adalet diye bir şey var. 2015'te verdiği bir vasiyeti 2022'de değiştiriyor, aynı tarihte tekrar değiştiriyor. Biraz kafa karıştıran bir durum var” diye konuştu.
Ailede 68, 25 ve 23 yaşında yeğenlerin bulunduğunu, bunların birçoğunun yetim olduğunu söyleyen İnanır, aile içindeki saygı ilişkisine değindi. İnanır, “68 yaşında abimin sigara içtiğini bilmez Kadir dayım. Böyle bir saygı ve böyle bir biat kültürü var bizde. Bunun bir karşılığı yok mudur” değerlendirmesinde bulundu.
Avukat Altunkalem ise vasiyetnamelerdeki değişikliklere ilişkin, “2015'te yapmış olduğu vasiyetnameyi 2022'de iki tane vasiyetname düzenlemiş olduğu görülüyor ama şimdi 2015'teki vasiyetnameyi bu 2022'deki yapmış olduğu noterdeki düzenlemeyle iptal etmiş olabilir, değiştirmiş olabilir veya yeni bir vasiyetname düzenlemiş olabilir. Bunların hepsi ihtimal dahilindedir” dedi.




