LGS sınav soruları ve cevapları, sınavın hemen ardından merakla bekleniyor. Arama motorlandında sorular ve cevapları aratılıyor. İşte tüm merak edilenler...

LGS SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYINLANACAK?
Türkçe, Tarih, Din Kültürü, Matematik ve Fen Bilimleri LGS soru ve cevap anahtarı, sınavın ardından SABAH'ta olacak. Sözel ve sayısal LGS soruları ve cevapları ile öğrenciler LGS sonuçları hakkında puan hesaplama yapabilecek.

YORUMLAR

Sınavın tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler, sınavın nasıl zor mu yoksa kolay mı olup olmadığını sosyal medya üzerinden yorumlamaya başladı. İşte sınava giren öğrencilerden gelen bazı yorumlar;

- İyi geçti matematik ve ingilizce çok basitti

- LGS Türkçe soruları zormuş YKS'ye iyi hazırlanın arkadaşlar

- Türkçe soruları incelediğimizde soruların okuduğunu anlayan ve yorumlayan çocukların daha kolay çözebileceği sorular olduğunu gördük. Kitap okumanın bilgi aktarmaktan daha ön planda olduğu bir sınavı daha geri de bırakmış olduk.

- LGS Türkçe soruları, bütün sene çözdüklerim gibiydi. Bana göre kolaydı.

- LGS İngilizce soruları son yılların en kolay 10 sorusu diyebilirim.

- Sınav çok güzeldi bir tek fen zordu bana göre inşallah güzel gelir.

- LGS sınavı çok zordu. Türkçe ve sosyal biraz kolaydı. Ama matematik cidden zordu.

- Bugünkü LGS’de yine gördük ki okuduğunu doğru ve hızlı anlamak,kelime ve kelimenin ifade ettiği soyut anlam bilgisine sahip olmak Türkçe dersi başarısında çok büyük önem arz ediyor.

- Herkesin dediğine göre LGS sınavı kolaymış. İnşallah YKS sınavını da böyle kolay yapmazlar çalışan ve çalışmayan kişilerin ayrımı olur.

- Matematik ve fen bilimleri dersini çok zorlamamışlar. Deneme sınavlarında ve test kitaplarında çocukların çoğunlukla karşılaştıkları soru tipleri.

LGS KAÇTA BAŞLAYACAK VE KAÇTA BİTECEK?
Geçen yıl olduğu gibi 2023 yılında da iki oturum halinde gerçekleştirilecek sınavda öğrencilere hepsi çoktan seçmeli toplam 90 soru soruldu. Birinci oturum Türkiye saatiyle 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başladı.

Birinci oturumda öğrencilere Türkçe, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumda ise öğrencilere matematik ve fen bilimleri derslerinden toplam 40 soru soruldu ve 80 dakika süreleri oldu.

LGS SORU VE CEVAPLARI 

LGS soruları ve cevap anahtarı, sınavın ardından sitemizde olacak. 

Haber Merkezi