Musa Özsoy Kimdir? Neden gözaltına alındı? Musa Özsoy Kimdir? Neden gözaltına alındı?

Yurttaşlar, arama motorlarında ''Leyla Atakan kimdir? Leyla Atakan kaç yaşında, nereli? Leyla Atakan ne mezunu? Leyla Atakan ne zaman öldü'' sorularını aratıyor. Peki, Leyla Atakan kimdir? Leyla Atakan kaç yaşında, nereli? Leyla Atakan ne mezunu? Leyla Atakan ne zaman öldü? İşte Leyla Atakan hakkında her şey...

LEYLA ATAKAN KİMDİR?

1925 yılında İzmit'in Kartepe ilçesine bağlı Maşukiye köyünde doğdu. Babası İstiklal Savaşı kahramanlarından Orgeneral Hasan Atakan, annesi ise Akyazı'ya bağlı Kuzuluk köyüden Behice Emel Hanım'dır. Babası Hasan Bey, 1856'daki Paris Antlaşması'ndan sonra Türkiye'ye göç etmiş bir Çerkes aileye mensuptur. 1968 yılı yerel seçimlerinde Kocaeli Belediye başkanı seçilmiştir. Türkiye'de tek dereceli seçim sistemiyle seçilen ilk kadın belediye başkanıdır. 1971'de geçirdiği trafik kazasında ölümüne kadar Kocaeli belediye başkan olarak görev yapmıştır.

Leyla Atakan 2

LEYLA ATAKAN KAÇ YAŞINDA?

Leyla Atakan  22 Ağustos 1925 yılında Maşukiye'de doğmuş, 10 Şubat 1971 yılında Kartepe'de vefat etmiştir.

Leyla Atakan 3

LEYLA ATAKAN NERELİ?

Leyla Atakan Kocaelilidir.

Leyla Atakan 4

LEYLA ATAKAN NE MEZUNU?

 Leyla Atakan 1943'te Trabzon Lisesi'nden mezun olmuştur.

Leyla Atakan 5

LEYLA ATAKAN ÖLDÜ MÜ?

Leyla Atakan 10 Şubat 1971 yılında Değirmendere'den İzmit'e dönerken içinde bulunduğu aracın bir kamyona çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ölmüştür.

Leyla Atakan 6

Kaynak: HABER MERKEZİ