Haber: Züleyha KANDÖKER YİĞİT

Yabancı öğrenciler ebru sanatı ile tanıştı Yabancı öğrenciler ebru sanatı ile tanıştı

2 Eylül 2023 tarihi itibarıyla sona eren başvuru sürecinin ardından gözler "KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna çevrildi. Öğrenciler heyecanla GSB tarafından yapılacak açıklamayı  bekliyor.  Peki,KYK yurt başvuru sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? İşte, KYK yurt başvuru sonuç sorgulama ile ilgili bilgiler...

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt sonuçlarının açıklanacağı tarih hakkında resmi bir açıklama bulunmuyor. Başvuru sonuçlarının eylül ayının ortalarında açıklanması bekleniyor. 

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

KYK yurt başvuru sonuçları e-devlet üzerinden öğrenebilecek. KYK yurt sonuçları açıklandığında sorgulama ekranındaki bilgileri eksiksiz dolduran öğrenciler başvuru sonuçlarını öğrenebilecek.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR?

KYK yurt tipleri, 1.tip, 2. tip, 3.tip, 4.tip, 5.tip, 6.tip olarak sıralanırken, bu sınıflandırma; odanın büyüklüğü, kalan kişi sayısı, içerisinde tuvalet banyo olması gibi özelliklere göre belirleniyor. En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.