Sinemaseverler için sevindirici haber geldi! Konusu ve oyuncu kadrosu ile sinemaseverler tarafından büyük bir merakla beklenen filmler, 14 Nisan Cuma günü vizyona girdi. Büyük bir heyecanla beklenen yapımların, rekabeti başladı. Sinema salonlarında geçtiğimiz hafta 6’sı yerli ve 2’si Animasyon türünde olmak üzere toplamda 9 yapım vizyona girdi. Peki, geçtiğimiz hafta hangi filmler vizyona girdi? Hangi filmler sinemaseverler ile buluştu? Vizyondaki filmlerin konusu ne? İşte, tüm merak edilenler…

hava muhalefeti

HAVA MUHALEFETİ

Yönetmenliğini Murat Kepez’in, senaristliğini Eray Akyamaner ve Uğur Güvercin’in üstlendiği Komedi filminin oyuncu kadrosunda ise Doğa Rutkay, Ali Sunal, Ege Kökenli yer almakta. Hava Muhalefeti, bir hafta sonu kaçamağı yapmak için bindikleri uçakta kendilerini beklenmedik olayların içinde bulan Cemil ve Gözde'nin hikayesini konu ediyor. Milletvekili adayı olan Cemil Yıldırım, sevgilisi Gözde ile güzel bir hafta sonu kaçamağı planlar. Ancak küçük bir kaçamak olarak düşündükleri tatilleri, Bodrum uçağındaki yerlerini almalarıyla eğlenceli bir yolculuğa dönüşür. Hem Cemil ve Gözde, hem de uçaktaki diğer yolcular, kendilerini bekleyen sürprizden habersisz kahkaha dolu bir yolculuğa başlar.

hadi hayırlısı

HADİ HAYIRLISI: ISTAKOZ’UN HARİTASI

Yönetmenliğini Şar Zaim’in, senaristliğini Davut Bekri, Cengiz Küçükayvaz’ın üstlendiği Komedi filminin oyuncu kadrosunda ise Cengiz Küçükayvaz, Hakan Bilgin ve Davut Bekri yer almakta. Hadi Hayırlısı: Istakoz’un Haritası, bir mafya liderine ait define haritasının eline geçmesiyle kendisini büyük bir maceranın içinde bulan bir hocanın hikayesini konu ediyor. Istakoz Necmi, azılı bir mafyanın lideridir. Ona ait olan önemli bir define haritası, kendisi gibi azılı bir başka mafya lideri olan Yengeç Nuri'nin eline geçtiğinde Necmi, haritayı geri almak için harekete geçer. Bu sırada Yengeç Nuri, bir muska yapması için evine bir hoca çağırır. Tam da bu sırada Istakoz da haritayı geri almak için Yengeç Nuri'nin evine bir baskın düzenler. Yengeç, baskın sırasında haritayı saklaması için hocaya verir. Çatışmadan sağ kurtulan hoca, elindeki haritayla kendisini büyük bir maceranın içinde bulur.

renfield

RENFİELD

Yönetmenliğini Chris McKay’in, senaristliğini Ryan Ridley’ın üstlendiği Komedi ve Korku filminin oyuncu kadrosunda ise Nicholas Hoult, Nicolas Cage ve Awkwafina yer almakta. Renfield, Bram Stoker'ın klasikleşen eserinde Dracula'nın yardımcısı olarak bilinen Renfield'ın hayatına odaklanıyor. Yıllar boyunca eziyet gören Dracula’nın yardımcısı Renfield, efendisinin her emrinin yerine getirmek zorunda kalır. Yüzyıllar süren esaret hayatından sonra Renfield şimdi yeni bir hayatın kapılarını aralama fırsatı yakalar. Karanlıklar Prensi’nin gölgesinin dışında bir hayat olup olmadığını görmek için hazır olan Renfield, öncelikle bu karşılıklı bağımlılık halinden kurtulmanın yolunu bulmak zorundadır.

ela ile hilmi

ELA İLE HİLMİ VE ALİ

Yönetmenliğini Ziya Demirel’in, senaristliğini Ziya Demirel ve Nazlı Elif Durlu’nun üstlendiği Dram filminin oyuncu kadrosunda ise Ece Yüksel, Serkan Keskin ve Denizhan Akbaba yer almakta. Ela ile Hilmi ve Ali, kendilerini gün geçtikçe tekinsizleşen bir üçgende sıkışmış bir halde bulan bir öğretmen ve iki öğrencisinin hikayesini konu ediyor. Yılların başarılı eğitmeni Hilmi, bir yandan depremzede Ela'yı üniversite sınavlarına hazırlarken bir yandan da iki senedir sınıfta kalan apartman görevlisinin oğlu Ali'yi matematik çalıştırır. Üç yalnız ruh, birbirlerinden şifa bulmaya çalışırken, birden kendilerini gün geçtikçe tuhaflaşan bir üçgende sıkışmış halde bulur.

astroscope

ASTROSCOPE: BİR KONSER FİLMİ

Orijinal adı, Astro - Stargazer: Astroscope olan “Astroscope: Bir Konser Filmi” oyuncu kadrosunda Eun-Woo Cha, Kim Myung-joon ve Moon Bin yer almakta. Astroscope: Bir Konser Filmi, ASTRO'nun üç yılı aşkın bir süredir verdiği ilk konserdir. Her üye, AROHA ile yeniden bir araya gelme düşüncesiyle heyecan ve beklentiyle doludur, ancak yoğun programların ortasında canlı bir konsere hazırlanmak kolay değildir. ASTRO'nun kariyerinde çok önemli bir anı anlatan ilgi çekici yapım, ASTRO'nun konser performansının yanı sıra samimi röportajlar ve sahne arkası görüntülerine de yer veriyor.

adalet-1

ADALET

Yönetmenliğini Özgür Bakar’ın, senaristliğini Bilal Kalyoncu ve Koray Yeltekin üstlendiği Dram filminin oyuncu kadrosunda ise Çağan Atakan Arslan, Ufuk Özkan ve Eslem Akar yer almakta. Adalet, yaşadığı kayıplardan sonra adaleti kendi elleriyle sağlamaya karar veren bir adamın hikayesini konu ediyor. Emir, sınır ötesi bir operasyon sırasında kardeşi olarak gördüğü arkadaşını şehit verir. Yaşadığı bu travmanın ardından Emir, özel harekat biriminden ayrılarak, gözlerden uzak sakin bir yaşam sürmeye başlar. Ancak hayatın onun için yaptığı planlar bambaşkadır. Hayatının ayrılmaz bir parçası olan dostlarının öldürülmesiyle Emir'in ardında bıraktığını düşündüğü geçmişi gün yüzüne çıkar ve adaleti kendi elleriyle sağlamak için harekete geçer.

umay

UMAY

Yönetmenliğini Osman Tuğra’nın, senaristliğini Tamer Küçük’ün üstlendiği Korku filminin oyuncu kadrosunda ise Osman Tuğra, Tamer Küçük ve Sude Kasap yer almakta. Umay, yıllar öncesine ait bir olayı ortaya çıkardıktan sonra kendisini korkunç durumların içinde bulan bir YouTuber'ın hikayesini konu ediyor. Çeşitli konularda video yayınlayan bir YouTuber, bir gün 1850 yıllarında yaşanan bir olayı gün yüzüne çıkarır. Bunun ardından, kara büyü ve ölüm büyüleri yapan bir kadın tekrar ortaya çıkar ve koru dolu anlar yaşanmaya başlar.

mannu çanakkale'de

MANNU ÇANAKKALE’DE

Yönetmenliğini Şenol Kılıç’ın yaptığı, Mannu Çanakkale'de animasyon filminde, sevimli koala Mannu, Anzak törenlerine katılmak için yola çıkan sahibi William'ın çantasına gizlice girer. Willim, yanında dedesinin ona Çanakkale Savaşı'ndan hatıra olarak gönderdiği değerli bir madalyon da bulunmaktadır. Madalyonun peşindeki hırsızlar da onlarla birlikte yola koyulur. William, gemide İzmir'i syerederken, bir arbede çıkar ve bu sırada Mannu, hırsızlar ve değerli kolye suya düşer. Mannu kıyıya çıkmayı başardığında sahibini bulmak için harekete geçer. Bu süreçte ona sokak kedisi Pala yardımcı olur. Mannu'nun yolu bir kez daha hırsızlarla kesişir. Bu sefer de ona polis Ayşe ve köpeği Minik kurtarır. Avustralya’dan Gelibolu’ya uzanan bu yolculukta Mannu'nun başı ne zaman derde girse yaşlı bir nine onu kurtarır. Ancak gerçekler görünenden çok farklıdır.

süper mario 1

SÜPER MARİO KARDEŞLER FİLMİ

Brooklynli iki musluk tamircisi olan Luigi ve Mario Kardeşlerin maceralarını konu edinen Super Mario Kardeşler Filminin, yönetmenliğini Aaron Horvath ve Michael Jelenic, senaristliğini ise Matthew Fogel üstlenmekte. Oyuncu kadrosunda da Chris Pratt, Anya Taylor-Joy ve Charlie Day yer almakta. 

Haber Merkezi