Türkiye 14 Mayıs'ta erken seçime gidiyor. Siyasi partiler seçim öncesi milletvekili adaylarını belirlemek için milletvekilli aday adayı başvurularının bitmesini bekliyor. Gün içerisinde siyasi partilerin genel merkezlerine milletvekilli aday adayı başvurusu yapmak için Türkiye’nin her yerinden adaylar geliyor.

14 Mayıs’ta gerçekleşecek seçimden önce İyi Parti’de milletvekilliği adaylık süreci devam ediyor. Milletvekili aday adaylığı başvuru sürecini 15 Mart’ta başlatan İyi Parti’de başvuralar 22 Mart’ta son bulacak. Bu kapsamda Ankara 3’üncü bölgeden milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulunan İyi Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı Fatih Koca açıklamada bulundu.

YAKTIĞIMIZ ATEŞ KOCAMAN BİR ATEŞ OLDU

İyi Parti Ankara Gençlik Kolları Başkanı ve Ankara Milletvekili Aday Adayı Fatih Koca,” Siyasi tarihimiz, gücü ve iktidarı sonsuz zannedenlerin hüzünlü hikâyeleriyle ve aynı zamanda, “bitti” denilen anda, yeniden yazılan başarı öyküleriyle doludur.25 Ekim 2017 tarihinde bu çatı altında tek yürek olup, hep beraber güçlü Türkiye hayalimizi haykırdığımız o kutlu günde; “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak; çünkü İYİ Parti var.” demiştik. Öyle de oldu. O gün yaktığımız bu kıvılcım; bugün, milletimizin gösterdiği büyük ilgiyle, Türkiye’nin tamamında yanan koca bir ateş oldu. Partimiz kuruldu, ilk üyelerinden oldum. İkamet ettiğim yerde mahalle başkanlığı yaptım. İlçe yönetimine girdim, Sincan İlçe Gençlik Kolları başkanlığı yaptım. İl yönetiminde başkan yardımcılığı ve akabinde hali hazırda da yürütmüş olduğum gençlik kolları il başkanlığı görevlerini üstlendim. Partim bana nerede ihtiyaç duyduysa elimi değil gövdemi ortaya koymaya çalıştım” dedi.

BİZ GÜCÜMÜZÜ HERKESTEN ALIYORUZ

Koca,” Ülkece, koşulları çok ağır bir dönemden geçiyoruz. Milletimiz çözüm sizde, çözüm İYİ Parti’de diyor. Millet bizi çağırıyor ve biz o gür sesi duyuyoruz. Ve biz, milletimizden aldığımız bu güçle; engelleri aşa aşa, tabuları yıka yıka bugün iktidara yürüyoruz. Biz bu gücü, cesurlar hareketinin korkusuz lideri; şartlar ne olursa olsun mazlumun yanında dimdik duran, ben bu yolu yanımda gençler olmadan yürümem diyen Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’den alıyoruz. Biz bu gücü, partimizin kurulduğu ilk günden beri; Ankara’da adım atmadık yer bırakmayan, mahalle mahalle, sokak sokak gezen il ve ilçe teşkilatlarımızdan alıyoruz. Ülkesinden ümidini kesmiş, geleceğini göremeyen, hayalleri çalınan gençlerimizden alıyoruz. Atanamayan genç öğretmenlerimizden alıyoruz. KPSS mağduru genç kardeşlerimizden; yazılı sınavda derece yapıp, Ankara’da dayısı olmadığı için sözlüde elenen genç memur adaylarımızdan alıyoruz. Mezun olduktan sonra; kendisine insanca bir yaşam alanı sunulmadığı için ülkesini terk etmek zorunda kalan yeni mezunlarımızdan alıyoruz. Biz bu gücü, KYK borcumu nasıl öderim diye düşünen, daha iş hayatına atılamamışken bankalarca peşine düşülen KYK mağduru gençlerimizden alıyoruz. Yaşama tutunmaya çalışan; bir umut şifa bekleyen SMA hastası bebeklerimizden alıyoruz. Biz bu gücü, vatan aşkıyla yanıp tutuşan; ülkesi için bir an bile düşünmeyip varlığım Türk varlığına armağan olsun diyen genç vatan sevdalılarından alıyoruz” ifadelerini kullandı.

BEN DEĞİL BİZ DEMEK İÇİN ADAYIM

Son olarak Koca,” Toplumun her kesiminden umutsuzluğa kapılan, ötekileştirilmiş, hor görülmüş, hakkı yenmiş tüm genç kardeşlerimden aldığım güçle; ben değil biz demek için, makam odası değil toplantı odasında buluşalım demek için İYİ Parti Ankara 3’üncü Bölge Milletvekilliği aday adayı olduğumu ilan ediyorum. Ankara’mızı karış karış gezerek, gençlerimizin gerçek dertlerine kulak vermeyi, çözüm önerilerimizi sunmayı, onların seslerini duyurmayı en kıymetli önceliğimiz olarak benimsiyoruz. 21'inci yüzyılın yenilikçi ruhuyla; bilimden sanata, sanayiden teknolojiye, her alanda söz sahibi olduğumuz bir Türkiye’yi hep birlikte inşa ediyor ve bu tarihi hep birlikte yazıyoruz. Gençler, hazır olun: Başlıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen