Bir süredir kitap okuma alışkanlığımız, kitap dinlemek olarak evrildi. Ancak çoğumuzun tercihen dinlediği kitaplar bir kısmımız içinse edebiyat dünyasının kapısını aralayabilmek için kısıtlı seçeneklerden biri. 

Çankaya Belediyesi’nin görme engelli vatandaşlar için hizmet veren bir Sesli Kütüphanesi var ve bu kütüphane gönüllü okuyuculardan destek bekliyor. Siz de kelimelere ses verip başkalarına göz olup, her cümlede onlara yeni bir kapı aralamak istemez miydiniz?

Sesli Kütüphane’ye destek olmak isteyenler deneme kaydı için 0312 431 13 25 numaralı telefondan randevu alıp, Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi’ne başvurabilir ve stüdyo randevusu alabilirler ya da cep telefonları ile yaptıkları 1 dakikalık deneme kaydını [email protected] mail adresine iletişim bilgileri ile beraber iletebilirler.

Görme engelli vatandaşlara sesleriyle destek olmak isteyenlerin okumaları uygun bulunduğu takdirde, Ankara’da yaşayan okuyucular, Sesli Kütüphane kayıt stüdyosunda kitap okumaya devam ederek, görme engelli vatandaşların kitaplarla buluşmasına katkıda bulunabilecekler.

Sesli Kütüphane aynı zamanda kitap bağışı yapmak isteyenlere de açık. Sadece kitaplara ses vererek değil, kitap bağışı yaparak da buraya destek olmak isteyenler, hafta içi her gün mesai saatleri içerisinde, Aşık Veysel Engelsiz Yaşam Merkezi Sokullu Mehmet Paşa Caddesi Numara 94’te bulunan adrese paylaşmayı istedikleri kitapları bırakabilirler.