Kırıkkale'de belediye başkanı kim hangi partiden?

KIRIKKALE BELEDİYE BAŞKANI SAYIN MEHMET SAYGILI

1969 Yılında Hacı Kaya ve Aysel Saygılı’nın beşinci evlatları olarak dünyaya gelen Mehmet Saygılı, İlkokulu Tınaz İlkokulunda, Ortaokulu Atatürk İlkokulunda, Liseyi ise Kırıkkale Lisesinde tamamladı. Mehmet Saygılı Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında İngiltere’de Lisan eğitimi aldı. 1991–1992 yılları arasında askerlik hizmetini ifa etti. 1993 yılından itibaren merkezi Kırıkkale olan aile şirketinde ticari faaliyetine devam etti. 2009 yılında Adalet ve Kalkınma partisinde il genel meclis üyesi seçildi. Mehmet Saygılı 2011 yılında Kırıkkale İl Genel Meclisi Başkanı seçildi. Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Ruhsatına sahibi olan Saygılı, Kırıkkale İli Tanıtma ve Kalkındırma Vakfı ( Kiktav ) kurucu üyeliği, Kırıkkale Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu üyeliği, Polis Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Yönetim Kurulu üyeliği gibi Sosyal, Kültürel ve Yardım amaçlı pek çok dernekte üyelikleri bulunuyor. Mehmet Saygılı 30 Mart 2014 Seçimlerinde ve 31 Mart 2019 Seçimlerinde tekrardan Adalet ve Kalkınma Partisinden Kırıkkale Belediye Başkanı seçildi. Evli ve üç çocuk babası.

AK Parti'nin Kırıkkale'de adayı kim?

Ak Parti Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Belli Oldu! Erdoğan, Bahattin Akyön dedi...

Kırıkkale'de Ak Parti Belediye başkan adayı merakla beklenirken, kulislere bomba gibi iddia düştü. İddiaya göre Ak Parti Genel Merkezinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahattin Akyön isminde karar kıldı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan seçimlere kısa bir süre kala partiler adaylarını bir bir açıklamaya başladılar. Manşet Gazetesi olarak ulaştığımız kulis bilgilerine göre Bahattin Akyön'ün adaylığı kesinleşti. Ulaştığımız kulis bilgilerine göre Ak Parti Genel Merkezinde aday belirleme çalışmalarını yürüten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kırıkkale Belediye Başkan Adayı olarak Bahattin Akyön'ün ismini onayladı. Erdoğan'ın Bahattin Akyön ismine imza attığı ve çok büyük bir sürpriz olmazsa 15 Ocak'ta Bahattin Akyön'ün adaylığının açıklanacağı öğrenildi. Ak Parti Genel Merkezinde aday belirleme çalışmalarını yürüten Erdoğan'ın önüne Mehmet Saygılı, Bahattin Akyön ve Merih Karayol isimlerinin geldiği, Erdoğan'ın  Bahattin Akyön isminde karar kıldığı iddia edildi.

MHP'nin Kırıkkale'de adayı kim? 

Yerel seçimler için takvim işliyor. Siyasi partiler de adaylarını açıklamaya devam ediyorMilliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Belediye Başkan Adayı Harun Ulusoy oldu.

CHP Kırıkkale'de 2 adayını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi merakla beklenen Kırıkkale belediye başkan adaylarını açıklamaya başladı .

Parti Genel merkezinden yapılan ilk açıklamada Kırıkkale'nin 2 ilçesinin adayı kamuoyuna duyuruldu.

Özgür Özel: Milliyetçilik oyununa gelmeyiz Özgür Özel: Milliyetçilik oyununa gelmeyiz

Yahşihan'da Umut Kazan ve Bahşılı'da KOSGEP'den İstifa ederek aktif siyasete giren İbrahim Alsancak Cumhuriyet Halk Partisi'nin Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi .

Cumhuriyet Halk Partisi'nin merakla beklenen Kırıkkale İl Belediye Başkan Adayı için ise henüz bir açıklama yapılmadı. CHP'nin diğer ilçe ve beldelerde kimi aday göstereceği merak ediliyor.

CHP açıkladığı 2 adayında genç olması dikkat çekti. Diğer taraftan daha önce adaylığı açıklanan Keskin Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Çolakoğlu ilçede çalışmalarına devam ediyor.