Khabib Nurmagomedov'un hayatı spor severler tarafından araştırılıyor. Yurttaşlar, arama motorlarında''Khabib Nurmagomedov kim? Khabib Nurmagomedov kaç yaşında, nereli? Khabib Nurmagomedov evli mi? Khabib Nurmagomedov emekli oldu mu? Khabib Nurmagomedov'un başarıları ne'' sorularını aratıyor. Peki Khabib Nurmagomedov kim? Khabib Nurmagomedov kaç yaşında, nereli? Khabib Nurmagomedov evli mi? Khabib Nurmagomedov emekli oldu mu? Khabib Nurmagomedov'un başarıları ne? İşte Khabib Nurmagomedov hakkında her şey...

KHABİB NURMAGOMEDOV KİMDİR?

Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov, 20 Eylül 1988'de Rusya SFSR ve Sovyetler Birliği'ne bağlı özerk bir cumhuriyet olan Dağıstan ÖSSC'nin Tsumadinsky Bölgesi'ndeki Sildi köyünde bir Avar ailesinde dünyaya geldi . Magomed adında bir ağabeyi ve Amina adında küçük bir kız kardeşi vardır. Babasının ailesi Sildi'den Kirovaul'a taşınmış ve burada babası iki katlı binanın zemin katını spor salonuna çevirmişti. Nurmagomedov, kardeşleri ve kuzenleriyle aynı evde büyüdü. Dövüş sanatlarına olan ilgisi, spor salonunda antrenman yapan öğrencileri izlerken başladı. Khabib'in çocukluğundaki eğitimi, dokuz yaşındayken bir ayıyla güreşmeyi de içeriyordu.

Dağıstan'daki birçok çocukta olduğu gibi o da küçük yaşlardan itibaren güreşe başladı: sekiz yaşında babası Abdulmanap Nurmagomedov'un vesayeti altında güreşe başladı. 12 yaşından itibaren güreş, 15 yaşından itibaren ise judo eğitimi aldı. 17 yaşında babasının gözetiminde sambo dövüş eğitimine devam etti. Nurmagomedov'a göre güreşten judoya geçiş zordu ama babası onun yarışmaya alışmasını istiyordu . Babası, Dağıstan Cumhuriyeti'ndeki savaş sambo milli takımının kıdemli antrenörüydü ve Rusya'nın Mahaçkale kentinde birkaç sporcuya sambo eğitimi veriyordu. Nurmagomedov , dikkatini karma dövüş sanatlarına odaklamadan önce gençliğinde sık sık sokak kavgalarına karışmıştı. Khabib, babasıyla birlikte kendisine ilham veren üç sporcunun Amerikalı boksörler Muhammad Ali ve Mike Tyson ile Brezilyalı futbolcu Ronaldo Nazário olduğunu söyledi. 

Khabib Nurmagomedov 1

KHABİB NURMAGOMEDOV KAÇ YAŞINDA?

Khabib Nurmagomedov 35 yaşındadır.

Burhanettin Duran Kimdir? Burhanettin Duran Kimdir?

Khabib Nurmagomedov 2

KHABİB NURMAGOMEDOV NERELİ?

Khabib Nurmagomedov Rusya Dağıstanlıdır.

Khabib Nurmagomedov 3

KHABİB NURMAGOMEDOV EVLİ Mİ?

Nurmagomedov, Haziran 2013'te evlendi. Bir kız ve bir erkek evladı vardır. 

Khabib Nurmagomedov 4

KHABİB NURMAGOMEDOV EMEKLİ OLDU MU?

Nurmagomedov, 19 Mart 2021'de Nurmagomedov'un emekli olma kararı almıştır.

Khabib Nurmagomedov 5

KHABİB NURMAGOMEDOV'UN BAŞARILARI NE?

29 müsabakalık yenilgisiz kariyeriyle, karma dövüş sanatlarında güncel en uzun süre yenilgisiz seriye sahip dövüşçüdür. UFC'nin ilk Rus ve ilk Müslüman şampiyonudur. 24 Ekim 2020'de Justin Gaethje'yi mağlup ettikten sonra emekli olduğunu açıklamıştır.

Khabib Nurmagomedov 6

Haber Eren GÜVENDİK

Editör: Eren Güvendik