Milli Takım ve Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Kerem Aktürkoğlu son oynanan Ermenistan-Türkiye maçında galibiyeti getiren golü kaydetmişti. Sarı kırmızılılarda son dönemde de takımın vazgeçilmez ismi olan 24 yaşındaki oyuncu sezon sonu Avrupa'ya gitmeye hazırlanıyor. Son röportajında Avrupa'ya gitmek istediğini belirten Kerem Aktürkoğlu için Avrupa kulüpleri sıraya girdi. Milan ve Napoli gibi takımların hedefinde olan futbolcu, sezon sonunda Galatasaray'dan ayrılabilir. Peki Kerem Aktürkoğlu kimdir? Kerem Aktürkoğlu hangi takıma transfer oldu? İşte detaylar...

KEREM AKTÜRKOĞLU KİMDİR?

Tam ismi Muhammed Kerem Aktürkoğlu olan futbolcu, 21 Ekim 1998 yılında İzmit'in Kocaeli ilçesinde dünyaya geldi. 24 yaşında olan Aktürkoğlu, 1.73 boyunda ve sol kanat mevkiinde oynuyor.  

2011 senesinde Gölcükspor'un altyapısında futbola başladı. Daha sonra, 2013 yılında ise Hisareynspor'a girdi. Buradan kısa bir zaman sonra Medipol Başakşehir Futbol Kulübünün altyapısına girdi. Bu takımda bir sene boyunca amatör olarak bulunan Aktürkoğlu, 2015 yılında sözleşme imzalayarak profesyonel olarak oynamaya başladı.

2015 yılında Medipol Başakşehir Futbol Kulübü ile sözleşme imzalayan genç futbolcu bir sene sonra Bodrumspor'da kiralık olarak oynamaya başladı. 

İlk profesyonel maçına MKE Kırıkkalespor - Bodrumspor karşılaşmasının 75. dakikasında çıktı. İlk profesyonel golünü ise bu maçta attı.

2018 yılında Karacabeyspor'a bedelsiz olarak giren Aktürkoğlu, 2019 yılında aynı şekilde 24 Erzincanspor'a katıldı.

2020 yılında Süper Lig takımları arasında yer alan Galatasaray ile anlaştı. 4 yıllığına sözleşme imzalayan Aktüroğlu, Süper Lig'in 63.sezonu olan 2020- 2021 döneminde hat-trick yapan ilk ve tek futbolcu olarak tarihe geçmiştir. 

Yetenekli futbolcu, 2021 tarihinden beri de Milli Takım'da forma giyiyor.

KEREM AKTÜRKOĞLU HANGİ TAKIMA TRANSFER OLDU?

Geçtiğimiz ocak ayı kış transfer döneminde Kerem Aktürkoğlu için İtalyan devi Milan resmi teklif yaptı. 8 milyon euroluk bir teklifle Galatasaray'ın kapısını çalan Milan kulübü, bonservis beklentilerinin çok altında kalınınca reddedildi. Galatasaray kulübünün milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu için beklediği bonservis bedeli ise en az 15 milyon euro.

Kerem Aktürkoğlu için özellikle Serie A devi Napoli devrede. Yaz aylarında Victor Osimhen'i yüksek bir bonservis bedeliyle satmayı hedefleyen İtalyan ekibi, milli oyuncu için 20 milyon euroyu gözden çıkardı.

Haber Merkezi