Gerekli ve faydalı bitkileri toprak ve tohumun kullanarak yetiştirip sonrasında ürün elde etme amacıyla yapılan çalışmaların tümüne tarım denir. Milli gelire ve istihdama katkısı, sanayinin hammadde ihtiyacını karşılaması, ihracata dolaylı veya doğrudan katkı sağlaması ise tarımın önemini vurgulayabileceğimiz başlıca konulardır. 

Tarımın olmadığını düşündüğümüz bir modelin götürülerini ise saymakla bitiremeyiz. Günümüzde ülke ekonomilerinin çoğu tarıma dayalıdır. 

Çankaya Belediyesi de tarıma gerekli önemi vererek, Kent Tarım Hobi Evlerinde 2022 Sonbahar Dönemi eğitimlerini 21 Eylül’de başlatıyor. 

Çankaya Belediyesi, temel sebze yetiştiriciliği ile ilgili eğitimlerine, Mutlukent ve Ata Mahallelerinde bulunan Kent Tarım Hobi Evlerinde kayıtların tamamlanmasının ardından başlayacak. 

Eylül ve Ekim aylarında “Yerel Tohumun Önemi Nedir?”, “Tohumdan Fideye Yolculuk”, “Günlük Sebze Hazırlığı”, “Ispanak, Soğan, Turp, Brokoli, Pırasa, Havuç Nasıl Yetiştirilir?” ve “Evde Komposto Yapımı” konularının anlatılacağı derslerin ardından, Kasım ayında da “Organik Pazar Gerçekten Organik mi?”, “Asma Budaması”, “Meyve Ağaçlarında Budama” ile “Gül ve Çalı Grubu Budaması” konularıyla devam edecek eğitimler ve sonbahar dönemini de “Aşılama” eğitimiyle sonlandıracaklar. 

Eğitimlerin tamamlanmasının akabinde ise kursa katılanlar teorik olarak öğrendikleri bilgileri, kent bostanında pratiğe dönüştürebilecekler.

Vatandaşlar, ücretsiz olarak yararlanabilecekleri sonbahar dönemi eğitimine katılmak için, 0312 442 33 99 / 2452-2401 dahili ve 235 39 73 olan iletişim numaralarını arayarak gereli bilgileri alıp kayıt yaptırabilirler.  

Unutmamalıyız ki tarıma yatırım geleceğimize yatırım demektir.