Açılışta yaptığı konuşmada üretimin önemini vurgulayan Başkan Turgut Altınok, “Beşikten mezara kadar ilim, beşikten mezara kadar eğitim, beşikten mezara kadar çalışmak gerekiyor. Toplumları, ülkeleri, milletleri, devletleri kalkındıracak olan, büyütecek olan üretimdir. Her alanda üretmek. Üretmenin mazereti yok. Dolayısıyla atölyemizin açılışına katkı veren okul müdürümüze, halk eğitim müdürümüze, bu hizmetleri mahallemize getirip takip eden mahalle muhtarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Dikiş Atölyesi (4)

Yenimahalle Belediyesi’nden sağanak yağış için kırmızı alarm Yenimahalle Belediyesi’nden sağanak yağış için kırmızı alarm

Şehirleşme oranının artmasıyla birlikte evde yapılan üretimin azaldığını da hatırlatan Altınok, “Eskiden analarımız yün çorap örerdi. Elbiselerini kendileri dikerdi, kazaklarını kendileri örerdi. Herkes böyleydi. Bir taraftan bağlarda üretim vardı, bostanda üretim vardı, bahçede üretim vardı.

Dikiş Atölyesi (2)

Herkesin hayvanı vardı. Sütünü, yağını, peynirini vatandaşımız kendisi üretiyordu. Tabii şehirde bunları yapmak zor. Şehirde yaşayanların oranı arttıkça bu üretim tarzı azaldı. Ancak çalışmak ve üretmek şehirlerimizde de mümkün. Çalışan insan mutlu olur. Tembel insan hiç dinlenemez, dinlendiğini hissedemez. Sizler burada aynı zamanda sanat öğreneceksiniz. Aile ekonomimize de katkı olsun istiyoruz. Yani üretip satışını yaparak gelir elde etmenizi istiyoruz. Kadın kooperatifimiz Keçikoop var. Üreten hanımlarımızın ürünlerini alıyoruz, satıyoruz. Paralarını kendilerine veriyoruz. Ayrıca iki yerde de Üreten Kadınlar Pazarımız var. Buradan da ne kira ne elektrik ne de su parası alıyoruz. Üretimi teşvik etmek için stantları ücretsiz veriyoruz. Dikiş atölyemiz kadınlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Üretime vesile olsun.” ifadelerini kullandı.

Dikiş Atölyesi (1)

Etlik Halk Eğitim Müdürü Ahmet Azizoğlu da katkılarından dolayı Başkan Altınok’a teşekkür etti. Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek atölyenin açılışı gerçekleştirildi.

Kaynak: Eren Güvendik