Ekmeğe zam yolda Ekmeğe zam yolda

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, 8 Ocak'ta gerçekleştirilecek olan Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Toplantısı öncesinde yaptığı açıklamalarda, İstanbul'daki taksicilerin zam taleplerini dile getirdi. Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na yüzde 65 zam talebinde bulunduklarını belirtti.

Eyüp Aksu (1)-1

Taksicilerin giderlerinde yaşanan artışa dikkat çeken Aksu, yıllık enflasyon, değerleme oranları ve asgari ücretteki artışların taksicilerin maliyetlerini olumsuz etkilediğini ifade etti. Araç giderleri, parça, işçilik ve yakıt fiyatlarındaki yüzde 100'ün üzerindeki artışların sektörü zorladığını vurgulayan Aksu, "Bu mesleği sürdürebilmek, İstanbul halkına ve turistlere konforlu, güvenli bir seyahat sunabilmemiz için en az yüzde 65 oranında bir zam talep ettik" dedi.

Eyüp Aksu (2)

Aksu, İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına kadar geçen süre içinde "İndi-bindi ücreti en az 120 lira olmalı" çağrısında bulunarak, mevcut 70 liralık ücretin maliyetleri karşılamada yetersiz olduğunu belirtti. Taksicilerin, maliyetlerin arttığı bir dönemde, vatandaşları ve turistleri konforlu bir seyahat sunabilmeleri için taleplerinin önemli olduğunu ifade etti.

Eyüp Aksu (1)

UKOME toplantısının taksi ve taksi dolmuş ücretlerinde yapılacak olan zammı görüşeceği 8 Ocak tarihi öncesinde, taksicilerin talepleri ve sektördeki gelişmeler büyük bir dikkatle takip edilmeye devam ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi