İsrail, dil ve kültür bakımından çeşitliliğe sahip bir ülkedir. Arama motorlarına İsrail'de konuşulan diller araştırılıyor. Peki, İsrail'de hangi dil konuşulur? İsrail'in resmi dili nedir? İsrail'de konuşulan diller nelerdir? İşte tüm merark edillenler...

israil-3

İsrail'de hangi dil konuşulur?

İsrail’de konuşulan tek resmi dil İbranice'dir. İbranice dilinin yanı sıra Arapça dili de resmi dil olarak kabul görmüştür. Ancak ülkenin parlamentosu Arapça dilini resmi dilden çıkarmıştır.

israil1

İsrail'in resmi dili nedir?

İsrail’in resmi dili İbranice olarak bilinmektedir. Ülkede konuşulan dillerden biri de Arapçadır ancak iki dilin benzerliği birini seçtirmektedir. Bu nedenle ülke içinde alınan bir karar ile tek bir resmi dil belirlenmiştir. İbranice dili pek çok sesten meydana gelmektedir. Hebrev dili olarak da bilinmektedir. 

israil-1

Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti filminin oyuncuları kim? Maymunlar Cehennemi: Şafak Vakti filminin oyuncuları kim?

İsrail'de konuşulan diller nelerdir?

İsrail’de konuşulan iki dil bulunmaktadır. Bunlardan ilki İbranicedir ve halkın büyük kısmı bu dili konuşmaktadır. Ancak ikinci dil olarak Arapça kabul edilmektedir. Arapça dili İbranice kadar konuşulmamaktadır. Ülkede yaşayan Araplar tarafından konuşulmaktadır.

Haber Merkezi

Editör: Gökçe Acar