Ticaret Bakanlığı, sosyal medya üzerindeki işbirliklerini denetim altına almak için “Influencer Sertifika Programı" başlatacağını açıklamasının ardından arama motorlarında''Influencer ne demek, ınfluencer kimlere denir?'' soruları araştırılmaya başlandı. İşte cevabı...

INFLUENCER NE DEMEK?

31C27B87 4B92 40Fe B772 27F8Eed18B6E

Influencer, kelime anlamıyla etkileyen kişi demektir. Sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanan ve paylaşımlarıyla binlerce hatta milyonlarca kişiye ulaşan kişilere 'Influencer' adı verilir.

Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: Artık herkes Influencer sayılamayacak Ticaret Bakanlığı düğmeye bastı: Artık herkes Influencer sayılamayacak

INFLUENCERLAR NE İŞ YAPAR?

Markaların iş birliğinde bulundukları kişiler haline gelen influencerlar, takipçilerinin satın alma kararlarında etkilidirler.

Ib Api P 6363939 7243169E Eb5B 4236 86Fa C53F5C569798 2920X1022 Min

Influencerlar, bunu bir meslek olarak tam zamanlı ya da kurumsal iş hayatlarını sürdürürken hobi olarak da yapabiliyorlar. Sosyal mecralar üzerinden takipçi sayısı yüksek, hedef kitlesini iyi tanıyan ve hedef kitlesinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek güvenilir kişiler bu işi yapabilir.

Ponçik ne demek? Ponçik kime denir? Ponçik ne demek? Ponçik kime denir?

Deneyimli kullanıcılar markalarla iş birliği içerisinde bu işi yaparlar. Markalarla anlaşarak belli bir ürün kategorisinde o ürünü kullanıp takipçileriyle paylaşıp, önerdikleri ürünün kaliteli, güzel, kullanışlı, uygun fiyatlı gibi özelliklerini sunarlar.

Web Influencer Marketing Kopyasi

Birkaç farklı özellik söyleyerek, ürün hakkında bilgi vererek o ürünü tanıtıp, markalarla ücretli olarak anlaşabilir ve takipçileriyle bunu sponsorlu içerik olarak paylaşabilirler.

Birçok farklı markalarla eş zamanlı olarak çalışabilen influencerlar, yer gözetmeksizin farklı ortamlarda hikaye, post, blog şeklinde paylaşımlarını gerçekleştirebilirler.

Kaynak: Haber Merkezi