İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün yaptığı açıklama ile Ankara Büyükşehir Belesiye Başkanı Mansur Yavaş'a ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na Cumhurbaşkanı adaylığı için çağrıda bulundu. Bu çağrıdan sonra siyaset gündemi bir anda hareketlendi. CHP'li 5 büyükşehir belediyesi Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde Ankara'da bir araya geldi. Toplantı sonrasında Yavaş ve İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini belirterek Akşener'in çağrısına olumsuz yanıt verdi.

Bunların üzerine Altılı Masanın gidişatı merak konusu olurken alınan bilgilere göre Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener'i masada kalmaya ve ortak aday çıkarmaya ikna etmek için harekete geçecek. 

yavaş

Yavaş ve İmamoğlu ikna edecek

Akşener'in yaptığı sert açıklamalar 6'lı masada adeta deprem etkisi yarattı. İYİ Parti'nin 6'lı masada kalması konusunda Akşener'i ikna etmek için Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş devreye girdi. Kılıçdaroğlu da İmamoğlu ve Yavaş'ın Akşener'i ziyaret etme talebine CHP olumlu yaklaştı.

Kılıçdaroğlu'ndan olumlu yaklaşım

CHP'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Sayın Genel Başkanımız, ismi zikredilen iki Büyükşehir Belediye Başkanımızın (Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu) Sayın Meral Akşener'i İYİ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret etme talebine olumlu yaklaşmıştır. İki Büyükşehir Belediye Başkanımız bu görüşmede iradelerinin Sayın Genel Başkanımıza bağlı olduğunu, aday olarak da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu görmek istediklerini iletecekler ve ittifakın devam etmesini talep edecekler."

Haber Merkezi