Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mustafa Mutlu, ilçe yönetimi ve CHP'li Hekimhan Belediye Meclis Üyeleri, yaşanan gelişmeler sonrasında CHP üyeliğinden toplu istifa etti. Karadağ, istifasını açıklarken, 2019'da örgütün ön seçimiyle belediye başkanı seçildiğini, ancak yeniden aday gösterilmemesine tepki gösterdi.

Turan Karadağ (2)-1

Belediye Başkanı Karadağ, basın toplantısında yaptığı açıklamada, CHP Malatya İl Kongresi sürecinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdikleri için parti içinde oyun oynandığını ifade etti. Ayrıca, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın kendisine övgülerde bulunmasına rağmen il kongresinde yaşananlar nedeniyle istifa ettiğini belirtti.

Karadağ, "Veli Ağbaba, bana 'Örnek gösterilecek belediye başkanısın' dedi. Ta ki il kongresine kadar. Kemal Kılıçdaroğlu’na destek verdik diye böyle oldu. Veli Ağbaba ve Barış Yıldız’ın CHP’sinden istifa ediyorum" dedi.

Turan Karadağ (2)

CHP Hekimhan İlçe Başkanı Mustafa Mutlu ise yaptığı konuşmada, partide bir yanlışın yapıldığını, ilçe örgütünün hiçe sayıldığını belirterek, istifalarını açıkladı. Mutlu, "Partide bir yanlış yapılmıştır. İlçe örgütü hiçe sayılmıştır. O nedenle ilçe başkanı ve ilçe örgütü olarak istifa ediyoruz" dedi.

İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, İYİ Parti'den istifa etti

Turan Karadağ (1)-1

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ ise, "Ben buraya atamayla değil 2019’da örgütümüzün ön seçimiyle aday oldum. Hekimhan halkı bana güvenerek belediye başkanı yaptım. 34 projeyle göreve geldim ve bu projelerin 30’unu yaptım. Veli Ağbaba (CHP Malatya Milletvekili) bana, 'Türkiye’de örnek göstereceğim belediye başkanlarından birisisin' dedi. Ne zamana kadar, CHP Malatya İl Kongresi olana kadar. İl kongresi, genel kongre oldu. Genel başkanımız (Kemal Kılıçdaroğlu) üç belediye başkanını aradı 'Bize sahip çıkın' dedi. Tabi ki genel başkanımıza sahip çıkacağız ama o zaman ipimizin kesildiğini anladık. Ben üzülmüyorum, sadece bir dönem daha yapacağım hizmetlerden dolayı üzülüyorum. Hekimhan halkına yazık ettiler” şeklinde konuştu.*

Turan Karadağ (1)

Belediye Başkanı Karadağ, kongrede Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediklerini dile getirerek, "Onun dürüstlüğünden, iyi insan olmasından, çalışkanlığından ve Türkiye’de bütün renkleri bir araya getirmesinden dolayı yanında olduk. 'Adalet, hak, hukuk' diye yürüyen Veli Ağbaba, hak ve hukuk için değil kendi çıkarları için yürümüş. Hekimhan’da çalışma var, hırsızlık ve namussuzluk yok. Ne için beni aday göstermedin kardeşim? “Çalışamadın, yapamadın” desin ama bunlar değil. Biz hizmet, başkaları rant için burada. Hekimhan’ımıza sahip çıkmak için biz genel başkanımıza sahip çıktık. İyi ki de çıkmışız, pişman değilim. Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile gurur duyuyorum, her zaman duymaya devam edeceğim” ifadelerini kullandı.

Turan Karadağ (1)-2

Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ'ın istifası, CHP içindeki yerel siyasette önemli bir gelişme olarak kayda geçti. Karadağ'ın, kongre sürecindeki destekleri ve partisinin iç dinamiklerine dair açıklamaları, CHP Malatya örgütündeki bazı sorunları gündeme getirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ