Daha önce milletvekilliği yapan Şimşek, Devlet Bakanlığı, Maliyet Bakanlığı ve Başbakan Yardımcısı olarak da görev alan Haazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek gündemde yer alan isimler arasında.

HAZİNE VE MALİYE BAKANI MEHMET ŞİMŞEK KİMDİR?

Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967; Batman, Kürt asıllı Türk ekonomist ve siyasetçi. Mevcut Türkiye hazine ve maliye bakanıdır. 2009-2015 yılları arasındaki görevinin ardından 2023 yılında bu göreve tekrar atandı.

mehmet-simsek-MUtV_cover

NASIL BİR AİLEYE DOĞDU?

Mehmet Şimşek 1 Ocak 1967 tarihinde Batman'ın (o dönemde Mardin'in) Gercüş ilçesinin küçük bir köyü olan Arıca'da (Kefre) sekiz çocuklu ve geçimlik tarım yapan Kürt bir ailenin en küçük çocuğu olarak doğdu.

 Babasının adı Hasan, annesinin adı Mehdiye'dir. Anne ve babası Türkçe bilmemektedir ve dört abisi, dört de ablası vardır. 5 yaşındayken annesi vefat etti.

indir-23

EĞİTİMİNİ NEREDE TAMAMLADI?

Ekonomist olan Mehmet Şimşek, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını İngiltere'de University of Exeter'de tamamladı.

kapak_110031

Ankara, İstanbul, New York ve Londra'da uluslararası kuruluşlarda ekonomist, stratejist ve yönetici olarak çalıştı. "Emerging Markets" dergisi tarafından 2013 yılında "Yükselen Avrupa'da Yılın Maliye Bakanı" seçildi, aynı yıl "Foreign Policy" dergisi tarafından da dünyanın en etkili 500 kişisinden biri olarak gösterildi.

23. Dönemde Gaziantep, 24. Dönemde Batman Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 61 ve 62. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı görevlerinde bulundu. 64 ve 65. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev aldı.

ÖZEL HAYATI

mehmet-simsek-kimdir-aslen-nereli-hayati-esi-esra-kara-kimdir-4pngNuYzNRvq (1)

Andre Villas-Boas kimdir? Andre Villas-Boas kimdir?

Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Şimşek, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haber Merkezi

Editör: Hüseyin Çözen