Putin'in Mariupol ziyaretinden servis edilen fotoğrafları paylaşan Gerashchenko, görüntülerdeki kişinin Putin'in dublörü olduğunu ileri sürdü.

Farklı tarihlerdeki 3 fotoğrafını paylaştı, çarpıcı bir iddiada bulundu. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, Putin'in dublör kullandığını öne sürdü.

Rusya ile Ukrayna arasında bir yılı aşkın bir süredir devam eden savaşta dikkat çekici bir gelişme geçen hafta yaşandı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, savaşın başladığı günden beri çatışmaların en sert olduğu Mariupol bölgesine yoğun güvenlik önlemleri altında ilk kez gitti. Burada yerel yönetimle ve bölge halkıyla temaslarda bulunan Putin'in fotoğrafları ve videoları ise yeni bir tartışma başlattı.

Burada yerel yönetimle ve bölge halkıyla temaslarda bulunan Putin'in fotoğrafları ve videoları ise yeni bir tartışma başlattı. Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı Anton Gerashchenko, sosyal medya hesabı üzerinden Putin'in bazı fotoğraflarını yayınlayarak dikkat çekici bir iddiayı ortaya attı. Gerashchenko, Putin'in Mariupol'e bizzat gitmediğini aksine bazı dublörlerini bölgeye gönderdiğini öne sürdü.

Bu yılın başlarında Ukrayna Askeri İstihbarat Başkanı Kirilo Budanov, Putin'in benzerlerini kullanmasının bir suikast girişimi riskini azalttığını iddia etmiş, Putin'in en az üç benzerini kullandığını öne sürmüştü.

Haber Merkezi

Editör: Rozita Hamidi Cizreli