Hatay'ın Belediye Başkanlığı için 2024 yerel seçim hazırlıkları kapsamında, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın yeniden adaylık sürecine ilişkin tartışmalar sürerken, Gökhan Zan'dan beklenmedik bir tepki geldi. Zan, Savaş'ın adaylık iddialarına "Ceketimi assam kazanırım" sözleriyle tepki gösterdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Türkiye'yle iş birliği yapmak istiyorlar” TBMM Başkanı Kurtulmuş: “Türkiye'yle iş birliği yapmak istiyorlar”

Gökhan Zan

Gökhan Zan, Lütfü Savaş'ın adaylık kararına dair yaptığı açıklamada, "Ceketimi assam kazanırım diyen Lütfü Savaş neyin egosunu tatmin ediyor?" ifadelerini kullandı. Zan'ın bu sert sözleri, Hatay siyasetinde yeni bir polemiğin fitilini ateşledi.

Lütfü Savaş Tepki

Lütfü Savaş, özellikle 6 Şubat depremleri sonrasında Hatay Belediye Başkanlığı görevinden büyük eleştiriler almıştı. Şehrin birçok noktasında meydana gelen hasarların ardından Savaş'a, belediye başkanı olarak sorumluluğunu yerine getirmediği yönünde eleştiriler yapılmıştı. Şehirin yıkılmasıyla ilgili yaşananların üzerine eklenen bu eleştiriler, Savaş'ın popülerliğini ciddi anlamda sarsmıştı.

Lütfü Savaş Kim

Zan'ın açıklamaları, 6 Şubat depremleri sonrasında yaşanan olayları yeniden gündeme getirirken, Lütfü Savaş'ın adaylık süreciyle ilgili kamuoyundaki tartışmaların daha da kızışmasına neden oldu. Şehir halkı, yerel seçimlere yönelik nabzı daha da yükselen bir atmosferde karşılamaya başladı.

Kaynak: Haber Merkezi