En düşük emekli maaşı 10 bin lira olunca geçinemeyen emekliler kalacak huzurevi arıyor. 

En düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğu Türkiye’de emekliler ciddi geçim sıkıntısı yaşıyor. Kiralarını ödemekte zorlanan emekliler markete ve pazara bile gitmeye korkar hale geldi.

Emekliler barınma krizi ile karşı karşıya kaldı. Vatandaşlar yemek ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorlanıyor. 2023 yılında huzurevi ile huzurevi yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezlerine başvuru yapanların sayısı 19 bin 670’yi buldu. Son 5 yılda huzurevlerine yapılan başvurularda ortalama yüzde 41 oranında artış yaşandı.

Huzurevi

La Fiorita hangi ülkenin takımıdır? La Fiorita takımı hangi ligde? La Fiorita hangi ülkenin takımıdır? La Fiorita takımı hangi ligde?

"14 BİNİN ÜZERİNDE VATANDAŞ HUZUREVİNDE"

2023 yılında huzurevlerine yapılan başvuruların, kapasitenin üstüne çıktı. “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı 17 bin 499 kapasiteli 168 resmi yaşlı bakım bulunuyor. Bu kurumlarda 14 bin 696 yaşlı hizmet alıyor. Buna karşılık ise 2023 yılı itibariyle bakanlığa başvuru yapanların sayısı 19 bin 670’i buldu. Bakanlığın açıklamasına göre 2 yıldan fazla sıra bekleyen yaşlı bulunmuyor ama kapasitenin üzerindeki başvurular bunun çok da doğru olmadığını gösteriyor. Özel kurumlar ise cep yakıyor emekli vatandaşların özel kurumların yanından geçmesi dahi mümkün görünmüyor.

Kaynak: Haber Merkezi