GAİN Medya ve bağlantılı şirketlere İstanbul’da yürütülen yasa dışı bahis ve kara para aklama soruşturması kapsamında operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında mal varlıklarına da el konulurken GAİN Medya ile birlikte toplam 7 şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) kayyum olarak atandı.

gain

GAİN Medya AŞ'ye yönelik soruşturmada el konulan şirketler hangileri?

  • GAİN Medya
  • GAİN Studio Prodüksiyon
  • GAİN Shorts Medya
  • Anahat Holding
  • Anahat Medya
  • 3B Yazılım Teknolojileri
  • Berton Yapı İnşaat

GAİN soruşturmasında kimler gözaltına alındı?

  • Berkin Kaya
  • Barbaros Reşat Gülcan
  • Selahattin Aydın

İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği kararıyla GAİN Medya, Anahat Holding ve diğer ilgili şirketlere TMSF kayyum olarak atandı. Soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdüğü belirtildi.

Kapıkule’de 914 kilo esrar ele geçirildi
Kapıkule’de 914 kilo esrar ele geçirildi
İçeriği Görüntüle

Kaynağı belirsiz para var mı?

MASAK raporlarına göre Berkin Kaya’nın banka hesaplarında açıklanamayan yüksek miktarda nakit para yatırıldığı belirlendi. Kaya’nın hesaplarından sık sık SWIFT işlemleriyle yurt dışındaki bazı şirketlere yüklü miktarda para gönderildiği saptandı. GAİN Medya’ya 2024 yılı boyunca farklı kanallardan toplam yaklaşık 450 milyon TL para aktarıldığı, 2025 yılı başında ise 1 milyon dolar giriş yapıldığı belirlendi. Savcılık, bu paranın miktarı ve aktarımının olağan ticari akışa aykırı olduğunu vurguladı.

Kaynak: Haber Merkezi