Tango dans topluluğu Forever Tango, 23 Mayıs Perşembe akşamı İş Sanat seyircisiyle buluşacak.

Ünlü müzisyen Luis Bravo’nun yönettiği tango dans topluluğu Forever Tango, 23 Mayıs Perşembe akşamı gerçekleştireceği gösteride Arjantin’in tutkulu müziğini ve dansını İş Sanat seyircisiyle buluşturuyor.

Tango1Los Angeles Filarmoni, Buenos Aires Filarmoni, Teatro Colón gibi büyük senfoni orkestralarında ve prestijli topluluklarda yer alan Arjantinli müzisyen Luis Bravo tarafından kurulan ve yönetilen Forever Tango, 23 Mayıs Perşembe 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda seyirciyle buluşuyor.

12 dansçı ve 9 müzisyenin yer aldığı orkestrayla sahne alacak topluluk, tangonun 19. yüzyıl Arjantin’inin arka sokaklarından doğuşunun hikâyesini müzik ve dans aracılığıyla ustaca sahneye taşıyor.

Günümüzde Arjantin’in en önemli “kültürel mirası” olarak görülen tango için Luis Bravo şunları söyledi: “Tango, üç dakikada anlattığınız bir hikâyedir. Tutkulu ve melankoliktir. Şefkatli ancak haşindir. Tango, danstan çok daha fazlasıdır; bir drama, bir kültür, bir yaşam biçimidir.”

Cittaslow kenti Safranbolu’da Gençlik Festivali yapılacak Cittaslow kenti Safranbolu’da Gençlik Festivali yapılacak

Uluslararası arenada büyük beğeni toplayan ve Broadway’de en çok sahne alan tango dans topluluğu olma unvanını elinde bulunduran Forever Tango, San Francisco Bay Area Tiyatro Eleştirmenleri Birliği tarafından da En İyi Turne Müzikali seçildi.

Kaynak: İHA