Beştepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra eski Devlet Bakanı İmran Aykut, CHP Ankara Milletvekilleri Aylin Yaman ve Tekin Bingöl, CHP Parti Meclisi Üyesi Armağan Erdoğan, Eski Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, çok sayıda STK temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Y B B 7863

Yurt bulamadığı için eğitimi bırakan gençlerimiz var

Eğitim seviyesinin gelişmesi için yapılan projelerin her zaman destekçisi olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Yaşar “Cumhuriyetin kuruluşuna bakalım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk yola eğitim devrimi ile başladı.  Ne yazık ki bugün Cumhuriyetin 100’üncü yılında öğrencilerin barınma sorununu dahi çözememiş bir ülke durumundayız. Yurt bulamadığı için ev kiraları yüksek olduğu için Anadolu’nun kızları öğrenimini yarıda bırakarak memleketine dönüyor. Yenimahalle Belediyesi olarak daha önce 650 kişilik bir öğrencini yurdunu yaptık ve senelerdir gençlerimize hizmet veriyor. Şimdi de bu değerli arsayı önemli bir ücret karşılığında satın alarak Türkiye’de eğitime büyük destek sunan TEV’e tahsis ettik ve yapım sürecinde de gereken desteği vererek gençlerimizin hizmetine sunacağız. Eğitime harcadığımız paradan hiçbir zaman pişman olmadım. Türkiye eğitim sistemini düzeltemezse üretim olmaz, sorunlarını çözemez. Çağdaş, sorgulayan, düşünen, düşündüğünü yüreklice söyleyebilen nesiller yetiştirmedikçe Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği Cumhuriyetin değerlerini yaşatamayız. Bu nedenle kız yurdumuz bizim için çok önemli. Önümüzdeki öğretim yılında çocuklarımızın kullanıma açmış olacağız. Kız yurdunun tüm öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Y B B 7720

Başkan Yaşar’a teşekkür

TEV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şükrü Tekbaş ise “Ulu Önder Atatürk yolu çizmişti. Atatürk ‘Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine ulaşmasının yolu bilimden ve eğitimden geçer’ dedi. Bu görüşten hareketle bundan tam 56 yıl önce aralarında Vehbi Koç beyefendinin de bulunduğu 205 iş adamı TEV’i kurdu. TEV bugüne kadar 300 bin burs vermenin yanında değişik proje ortaklarıyla yurt dışında yüksek lisans, doktora bursu, afet bursları, üstün başarı bursu, meslek liseleri bursu vermektedir. Eğitimde fırsat eşitliğine inanan TEV, özellikle kız öğrencilerin öğrenim görmesine büyük önem vermektedir. Açacağımız bu yurdumuz Ankara’da ikinci yurdumuz oluyor. 325 öğrencinin barınacağı kız yurdumuzun temel atma törenini yapmaktan onur duyuyorum. Kız yurdunun yapılması için bu değerli arsayı bize tahsis eden Başkan Fethi Yaşar’a, belediye çalışanlarına ve proje ortaklarına teşekkür ediyorum” dedi.

Y B B 7752

Çağdaş eğitim için modern yurt binası

Mansur Yavaş ve Frank Walter Steinmeier bir araya geldi Mansur Yavaş ve Frank Walter Steinmeier bir araya geldi

7 bin 300 metre kare kapalı alana sahip olan Yenimahalle Belediyesi Türk Eğitim Vakfı Kız Öğrenci Yurdu; toplamda 325 öğrenciye barınma hizmeti verecek.  82 oda, çalışma salonları, çok amaçlı salon, revir ve yemekhane, kütüphane yer alacak.