İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet 31 Mart yerel seçimlerinda aday olmayacağını bildirdi. Bu gelişme sonrası Fatma Kaplan Hürriyet ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Fatma Kaplan Hürriyet kimdir? Fatma Kaplan Hürriyet kaç yaşında, nereli? Fatma Kaplan Hürriyet ne mezunu? Fatma Kaplan Hürriyet'in eşi kimdir? Fatma Kaplan Hürriyet hangi görevlerde bulundu? Fatma Kaplan Hürriyet adaylıktan neden çekildi'' sorularını aratıyor. Peki,  Fatma Kaplan Hürriyet kimdir? Fatma Kaplan Hürriyet kaç yaşında, nereli? Fatma Kaplan Hürriyet ne mezunu? Fatma Kaplan Hürriyet'in eşi kimdir? Fatma Kaplan Hürriyet hangi görevlerde bulundu? Fatma Kaplan Hürriyet adaylıktan neden çekildi? İşte tüm merak edilenler...

Fatma Kaplan Hürriyet

FATMA KAPLAN HÜRRİYET KİMDİR?

Fatma Kaplan Hürriyet, 1982 yılında Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde doğdu. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Kocaeli Barosu’na bağlı serbest avukat olarak çalıştı.

Scottie Wilbekin'in eşi Maria Wilbekin kimdir? Scottie Wilbekin'in eşi Maria Wilbekin kimdir?

7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. 25. dönem meclis çalışmalarında TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda yer aldı.

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan genel seçimlerinde CHP tarafından birinci sıradan Kocaeli milletvekili adayı gösterildi ve seçildi. 26. dönem meclis çalışmalarında TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçildi ve Anayasa Komisyonunda yer aldı.

Fatma Kaplan Hürriyet Aday Mı

24 Haziran seçimleri öncesinde 14 CHP'li milletvekili ile mecliste grup kurabilmesi için İYİ Parti'ye geçti. 10 Mayıs 2018 tarihinde yapılan açıklama ile Cumhuriyet Halk Partisi'ne geri döndü.

2018 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli birinci sıradan aday gösterilen Hürriyet, bu seçimlerin sonucunda üçüncü kez TBMM'ye girdi ve yeniden TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi olarak seçildi.

2019 Türkiye yerel seçimlerinde Millet İttifakı'ndan İzmit Belediye Başkanlığı için aday gösterildi. Oyların %49,92 sini alan Hürriyet, Cumhur İttifakı'nın adayı Sibel Gönül'e karşı seçimi kazandı. 15 Nisan 2019 tarihinde İzmit belediye başkanı olarak görevine başladı.

Fatma Kaplan Hürriyet Kimdir

FATMA KAPLAN HÜRRİYET'İN EŞİ KİMDİR?

Fatma Kaplan Hürriyet'in eşi Murat Hürriyettir.

Murat Hürriyet

FATMA KAPLAN HÜRRİYET NEDEN ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ?

CHP İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Meclis listesi konusunda İzmit İlçe Başkanı Gökhan Ercan ile yaşadığı tartışma sonrası, İzmit Belediye Başkan adaylığından çekildi.

Kaynak: Haber Merkezi