Fatma Betül Sayan Kaya internette araştırılan isimler arasında. Yurttaşlar arama motorlarında, '' Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya kaç yaşında, nereli? Fatma Betül Sayan Kaya ne mezunu? Fatma Betül Sayan Kaya ilk eşi kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya eşi kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya babası kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya hangi görevlerde bulundu? Fatma Betül Sayan Kaya neden gündem oldu'' soruları aratılyor. Peki, Fatma Betül Sayan Kaya kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya kaç yaşında, nereli? Fatma Betül Sayan Kaya ne mezunu? Fatma Betül Sayan Kaya ilk eşi kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya eşi kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya babası kimdir? Fatma Betül Sayan Kaya hangi görevlerde bulundu? Fatma Betül Sayan Kaya neden gündem oldu? İşte tüm merak edilenler...

Fatma Betül Sayan Kaya Nerli

Fatma Betül Sayan Kaya kimdir?

Fatma Betül Sayan Kaya 31 Ocak 1981 tarihinde İstanbul'da doğan mühendis, doktor ve siyasetçidir. 2016-2018 yılları arasında 65. Türkiye Hükûmeti'nde Türkiye Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak görev yapmıştır. 2015 - 2023 Yılları Arasında Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul II. Bölge milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görev yapmıştır Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından mesleği doktor değil, mühendis olarak belirtilmiştir.

Fatma Betül Sayan Kaya, Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nde mezun olmuştur. Bir süre İstanbul'da proje mühendisi olarak çalıştı. New York Üniversitesi'nde meme kanserinin termal görüntülenmesi konusunda master çalışması yaptı. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 

Fatma Betül Sayan Kaya Kimdir

Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi kimdir?

Fatma Betül Sayan Kaya'nın eşi İlyas Kaya'dır.

Fatma Betül Sayan Kaya Kaç Yaşında

Müsavat Dervişoğlu'nun eşi Nahide Dervişoğlu kimdir? Müsavat Dervişoğlu'nun eşi Nahide Dervişoğlu kimdir?

Fatma Betül Sayan Kaya hangi görevlerde bulundu?

2009 yılındaki 5. Olağan Kongre ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. 2009-2012 yılları arasında o dönem AK Parti Genel Başkanlığı ve başbakanlık yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlığını yaptı.

2012 yılında yapılan kongreyle tekrar İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve AK Parti İstanbul Tanıtım Medya’dan sorumlu İl Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. AK Parti İstanbul İl Teşkilatı’nın sosyal medya yapılanmasını kurarak İstanbul’un 39 ilçesinde ekipler oluşturulmasına öncülük etti. 5. Olağan Kongre ile AK Parti MKYK üyeliğine seçildi.

Milletvekilliği

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti İstanbul 3. bölge milletvekili adayı oldu, fakat seçilemedi. Seçimlerde hiçbir parti tek başına iktidar olmak için gereken sandalye sayısına ulaşamayıp koalisyon görüşmelerinden bir sonuç alınamayınca erken seçim kararı alındı. Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde AK Parti 2. bölge milletvekili adayı oldu ve meclise girdi.

Fatma Betül Sayan Kaya Eşi

Aile ve sosyal politikalar bakanlığı

Ahmet Davutoğlu'nun istifasının ardından Binali Yıldırım tarafından 24 Mayıs 2016 tarihinde kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak yer aldı.[9] Bakanlığı döneminde başta Diyarbakır, Van, Mardin ve Şırnak olmak üzere 11 ilde 31.654 hanede 186.777 kişi ile görüşmeler gerçekleştirilmiş ve sosyal ekonomik desteğe ihtiyaç duyduğu tespit edilen 4.737 aileye destek verilmesine sebep olmuştur.

11 Mart 2017'de 2017 Türkiye anayasa değişikliği referandumu için Hollanda'da yapacağı etkinlikler hükûmet ve yerel güvenlik güçlerince engellendi. Kendisinin Hollanda Başkonsolosluğu'na girişi engellenince iki ülke arasında diplomatik kriz yaşandı. Fatma Betül Sayan Kaya persona non grata ilan edilerek polis eskortu eşliğinde Almanya'ya sınır dışı edildi. Türkiye'ye dönünce Hollanda'da kötü ve kaba bir müdahaleyle karşılaştığını açıkladı. Hollanda, 11 Mart 2017 sabahında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na verdiği uçuş iznini iptal etmişti.

Kaynak: Haber Merkezi