Hayvan bakımı hakkında bilgi veren Veteriner Hekim Nimetullah Pulat, özellikle kedilerin yıkanmaması gerektiğini söledi. pulat, "Malum kış ayları yaklaşıyor. Hem sokak hem de evcil hayvanlar için önerilerde bulunacağım. En çok sorulan sorulardan bir tanesi kediler yıkanır mı sorusu oluyor. Kediler asla yıkanmamalı. Hayvanlar 45 günlükken aşılarına başlıyoruz. Bir sonraki ay sahibine söylüyoruz ve doğrulama zamanında aşılama yapıyoruz" şeklinde konuştu.Veteriner

Doğru mama kullanımının da önemli olduğunu belirten Pulat, "Ev yemeklerini kesinlikle evcil hayvanlarımıza vermemeniz gerekiyor. Tabi her mamayı da önermiyoruz. Mama için hekiminize başvurabilirsiniz. Sokak hayvanlarına dikkat çekmek gerekirse 'bir kap su bir kap mama' sloganı ile yola çıkıyoruz. Uzaktan sevmeyelim, sahiplenelim ve sahiplendirelim. Kış aylarında ne kadar çok sahiplenirsek hayvanlar için o kadar iyi olur" dedi.
Hayvanların aşılarının aksatılmaması gerektiğini ifade eden Pulat, "Parazit aşı tedavisi hem evcil hayvanın sağlığı açısından hem de insan sağlığı için çok önem arz etmektedir. Hayvanını dışarı çıkartmıyorum parazite ne gerek var diyen insanlar ile karşılaşıyorum. Bu yanlış bir düşüncedir. 2 ayda bir iç dış parazit aşısı yapılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu Yumurta tavuğu dağıtımında uzun kuyruklar oluştu

İHA