İstanbulspor ile Trabzonspor arasındaki mücadelede yaşanan hakem kararı, spor otoriteleri ve taraftarlar arasında büyük bir tartışma yaratırken, hakem yorumcusu Erman Toroğlu da olaya sert tepki gösterdi. Toroğlu, İstanbulspor'un beklediği penaltı pozisyonunda VAR'ın yanlış bir karar verdiğini ifade ederek, maçın hakemi Ali Şansalan'ın pozisyonu tekrar izlememesinin skandal bir karara neden olduğunu belirtti.

Istanbulspor Aa 2011437

İstanbulspor Sahadan Çekildi! İşte o anlar! İstanbulspor Sahadan Çekildi! İşte o anlar!

Olayların gelişimi üzerine İstanbulspor Kulüp Başkanı Ecmel Sarıalioğlu, takımını sahadan çekme kararı aldı. Sarıalioğlu'nun bu kararı, maç sonrasında gerçekleştirdiği açıklamada şu şekilde dile getirildi:

İstanbulsporlu Simon Deli, başkanın ayağına kapandı! İstanbulsporlu Simon Deli, başkanın ayağına kapandı!

"Bugün yaşanan maçta adil bir rekabet ortamı oluşturulamadığını düşünüyoruz. Hakem kararları, futbolun temel değerlerine ve adalete aykırıydı. Özellikle VAR'ın yanlış bir karar vermesi, maçın seyrini değiştirdi. Bu durumu düzeltmek adına hakemle yapılan görüşmeler sonuç vermedi. Adaletin sağlanması ve futbolun doğasına saygı gösterilmesi amacıyla, takımımızı sahadan çekme kararı aldık. Umarım bu olaylar, futbolda daha fazla adalet ve şeffaflık için bir başlangıç olur."

Nigel Hayes-Davis, EuroLeague'de sezonun en iyi 5'ine seçildi! Nigel Hayes-Davis, EuroLeague'de sezonun en iyi 5'ine seçildi!

Ecmel Faik Sarialioglu Istanbulspor Prasi 22 23 1664357761 93333

İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu'dan açıklama! İstanbulspor Başkanı Ecmel Sarıalioğlu'dan açıklama!

İstanbulspor'un bu çıkışı, hakem hataları ve VAR uygulamalarına dair tartışmaları bir kez daha gündeme getirirken, Türk futbolunda reform taleplerini de beraberinde getirebilir.

Kaynak: Haber Merkezi