Berat Kandiliyle ilgili mesajlar, yurttaşlar tarafından internette en çok aratılanlar arasına girdi. İşte Berat Kandili ile ilgili en güzel mesajlar...

BERAT KANDİLİ NEDİR?

Berat, Arapça berâe-berâet kelimesinin Türkçeleşmiş halidir. Kur'an'da Berae kökünden 25 kelime bulunmakta olup, bunlardan sadece iki tanesi Beraet şeklinde geçmektedir. Berâet, iki şey arasında ilişki olmaması; kişinin herhangi bir yükümlülükten kurtulması veya yükümlülüğün bulunmaması anlamındadır. Istılah olarak berat ise, Allah’ın affı ve bağışlaması, günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelmektedir.Beratın özünde, günahlardan arınma ve Yüce Allah'ın rahmet ve mağfiretine ulaşma amacı vardır.

EN GÜZEL BERAT KANDİLİ MESAJLARI

Ey Rabbimiz, Rahmetinle bağışla bizi, affet günahlarımızı. Yüreğimizi imanla doldur, gönlümüzü sevginle aydınlat. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Babalar Günü ne zaman? 2024 Babalar Günü hangi gün? Babalar Günü ne zaman? 2024 Babalar Günü hangi gün?

Allah'ım, bu mübarek gecede dualarımızı kabul buyur, günahlarımızı affet. Yolumuzu doğruya, kalbimizi nuruna, gönlümüzü rahmetine eriştir. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Ya Rabbi, bu mübarek gecede dualarımızı kabul eyle, bizi affet ve hidayetinle aydınlat. Kalplerimizi senin sevginle doldur, yolumuzu aydınlat. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Gönüllerin bir olduğu, sevginin ve saygının eksik olmadığı bir dünya dileğiyle, Berat Kandiliniz mübarek olsun!

Allah'ın rahmetinin tüm kalpleri kuşattığı bu mübarek gecede, dualarımızın kabul olması dileğiyle. Hayırlı kandiller!

Berat Kandiliniz kutlu, dualarınız kabul, kalbiniz huzurlu olsun. Hayırlı kandiller!

Tüm dualarınızın gökyüzüne açılan birer çiçek olduğu ve kabul olduğu bir kandil dilerim. Berat Kandiliniz mübarek olsun!

Bu özel ve mübarek gecede, gönlünüzden geçen tüm güzelliklerin gerçek olmasını dilerim. Berat Kandiliniz kutlu olsun!

Berat Kandili 2

Kaynak: HABER MERKEZİ