Ekvador'da, "Fito" lakaplı çete elebaşı Adolfo Macias Salazar'ın hapishaneden kaçışı, ülkede büyük çaplı şiddet olaylarına neden oldu. Devlet Başkanı Daniel Noboa tarafından imzalanan olağanüstü hal (OHAL) kararnamesi ile birlikte ülkede gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Devlet Başkanlığı İletişim Genel Sekreteri Roberto Izuriete, hapishaneden kaçan Macias Salazar ve diğer mahkumların son derece tehlikeli olduklarını belirterek, 3 bin güvenlik görevlisinin katılımıyla geniş çaplı bir operasyon başlatıldığını açıkladı. İzuriete, OHAL sürecinde 23.00 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurdu.

Ekvator Kartel (3)

Ülkenin çeşitli bölgelerinde patlamaların yaşandığı bildirilirken, sosyal medyada paylaşılan görüntülerde "Fito" çetesinin bir televizyon kanalını basarak gazetecileri rehin aldığı ve sunucunun ceketinin cebine patlayıcı madde yerleştirdiği görüldü.

Ekvator Kartel (4)

Kartel üyelerinin devlete karşı isyan çıkarttığı ve birçok devlet kurumunu bastığı haberleri de alındı. İsyancılar, yakaladıkları güvenlik güçlerini infaz ederek şiddet olaylarını tırmandırdı. Özellikle bir polisin infaz edildiği görüntüler sosyal medyada paylaşılırken, çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Ekvator Kartel (1)

Ülkede OHAL ilan edilmesine rağmen suç örgütlerinin çok sayıda polisi kaçırdığı bilgisi, güvenlik endişelerini arttırdı. Ekvador'da yaşanan bu olaylar, ülkede kamu düzeninin ciddi şekilde tehlikeye girdiği bir dönemi işaret ediyor.

Park halindeki otomobil yandı! Park halindeki otomobil yandı!

Ekvator Kartel (5)Ekvator Kartel (1)-1

Kaynak: Haber Merkezi