Üretilen 30 modelden sadece sekizi ABD'ye ulaştı ve bu modellerden biri ilk kez halka açık olarak satışa sunulacak.

Bugatti Chiron, Fransız otomobil üreticisi Bugatti tarafından üretilen, ortadan motorlu bir spor otomobildir. Chiron adı, Monakolu yarışçı Louis Chiron'un onuruna verilmiştir. Bugatti Veyron'un halefidir.

Tasarım

Chiron tasarlanırken Bugatti Type 57SC Atlantic modelinden esinlenilmiştir. Yeni modelin konsepti; ilk olarak Italdesign'da Fabrizio Giugiaro tarafından geliştirilmiştir ve bu konsept, 1999 yılında düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı'nda "Bugatti 18/3 Chiron" adıyla gün yüzüne çıkmıştır. 2015 yılında ise, konseptin son hali Bugatti Vision Gran Turismo adıyla Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılmıştır.

Motor

Chiron'da; Bugatti Veyron'da kullanılan W16 motorun tüm parçaları yeniden geliştirilmiş, parçaların üzerinde güçlendirmeler yapılmıştır. Bugatti Chironun son hızı 490 KM/S(304MP/H)dir. Chiron, en hızlı araba rekorunu kırmıştır. Chiron'da, selefi Bugatti Veyron'dan %25 daha yüksek performans elde edilmiştir. Chiron'un motorundaki dörtlü-turbo (quad-turbocharger), çifte güçlendirmeye sahiptir

Hindistan’da Nipah virüsü alarmı Hindistan’da Nipah virüsü alarmı

Kaynak: Haber Merkezi