Pandemi yasaklarının yavaş yavaş esnetilmesiyle birlikte, uzun bir süredir ertelenen düğünler de art arda gerçekleştirilmeye başlandı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisinde daha çok minimal ve sade düğünlerin tercih edildiğini aktaran DAB organizasyon firmasının sahibi Ayça Atalay, pandemi çiftlerin düğün tercihlerini de değiştirdi, şu an için organizasyonlarda ciddi bir yığılma söz konusu’’ ifadelerini kullandı.

Düğün, kına, nişan gibi toplu etkinlikler korona virüs salgını nedeniyle bir süredir gerçekleşemiyordu. 1 Haziran 2021 tarihli kabine toplantısının ardından kademeli normalleşme kararları ile evlenmeyi bekleyen çiftler, bu müjdeli haberlerle evlilik planlarını yapmaya başladı. DAB Organizasyon’dan gazetemize açıklamalarda bulunan firma sahibi Ayça Atalay, Geçen seneden ertelenen organizasyonlarımız da bu tarihlere kaydığı için için hızlı bir şekilde koşuşturmalarımız başladı, iyi ki de başladı gerçekten çalışmak,hizmet etmek, insanların en güzel gününde dekorasyonlarının bir parçası olmak ve bu zorlu süreçte onlarada nefes olmak bizi çok mutlu ediyor” açıklamasında bulundu.

Merhabalar, öncelikle sizi ve DAB Organizasyonu daha yakından tanıyabilir miyiz?

DAB organizasyon olarak ne zamandan  beri faaliyet gösteriyorsunuz? Pandemi,sektörü nasıl etkiledi?

DAB Organizasyon 2011 yılından beri faaliyet gösteriyor öncelikle kurumsal organizasyonlar ile başladık bu uzun yola, butik organizasyonlar vs derken düğün sektöründe de dekorasyonlarımız ve hizmetlerimizle naçizane yer almaya başladık.

Avm organizasyonları da koşuşturmalarımıza eklenince epey hareketli yıllarımız oldu.

Pandemi her sektörde olduğu gibi bizim sektörümüzüde epey etkiledi. Organizasyonlar iptal oldu, AVM’ler kapatıldı. Haliyle biz de kabuğumuza çekilmek zorunda kaldık.

"DÜĞÜN TÖRENLERİNDE BİR YIĞILMA SÖZ KONUSU"

Kademeli normalleşmenin yeni adımları ile alakalı açıklanan kararlar arasında açık ve kapalı alandaki düğün törenlerinin 1 Haziran'dan itibaren başlayacağı belirtildi.Bu anlamda kararı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu karardan sonra yoğunluğunuzda herhangi bir artıș yașandı mı?

Biz ara ara küçük butik organizasyonlar yapmaya devam ettik, kurallar ve koşullar kapsamında. Evet 1 Haziran’da nikah törenleri kısıtlamalar doğrultusunda başladı ve bir yığılma söz konusu oldu. Geçen seneden ertelenen organizasyonlarımız da bu tarihlere kaydığı için ve beraberinde kişi sayısı sınırlaması ile nişan organizasyonları da başladığı için hızlı bir şekilde koşuşturmalarımız başladı, iyi ki de başladı gerçekten çalışmak,hizmet etmek, insanların en güzel gününde dekorasyonlarının bir parçası olmak ve bu zorlu süreçte onlarada nefes olmak bizi çok mutlu ediyor.

“TERCİHLER KISITLAMALAR DOĞRULTUSUNDA ŞEKİL DEĞİŞTİRDİ”

Pandemiyle birlikte etkinlikler, özel günler ve düğünlerde vatandașların tercihinde de bir değișiklik oldu mu?

Misafirlerin tercihlerinden ziyade ona kısıtlamalara,kurallara uymak zorunda kaldı diyelim. Tercihlerde haliyle kısıtlamalar doğrultusunda şekil değiştirdi.

Misafirlerin katılım sayısında, mekanların hizmetlerinde kısıtlamalar oldu. Ama bizler tercihlerini en güzel,en özel şekilde yerine getirdiğimizi düşünüyoruz.

“ ORGANİZASYONLARI KİŞİ VE MASA SAYISINA UYARAK GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Yeni alınan kararlar doğrultusunda organizasyon gerçekleștirirken hangi kurallara özellikle dikkat ediyorsunuz?

Evet, organizasyon sırasında ve misafirlerle iletişim sırasında da maskesiz asla hizmet vermiyoruz. Mutlaka dezenfektanlarımızı yanımızdan ayırmıyoruz. Temiz ve dezenfekte edilmiş malzemeler kullanıyoruz. Misafirleri mutlaka yönlendiriyoruz kişi sayısı ve masa sayısı ile oturma planı doğrultusunda. Çiftlerimiz  gerçekten çok bilinçli bu konuda.

“ÇİFTLERE TAVSİYEM ANIN TADINI ÇIKARMALARI VE OLABİLDİĞİNCE SAKİN KALMALARI”

Özellikle gelin ve damat adaylarına düğün organizasyonu planlaması için ne önerirsiniz? Bir organizatör olarak tavsiye ve önerileriniz nelerdir?

Çiftlerimize bu süreçte daha sakin olmalarını öneriyorum. Çünkü gerçekten çok zor bir dönemden  geçiyoruz. Bu  durum çiftlerimizi çok endişelendiriyor ve çok yoruyor. Benim tavsiyem hangi organizasyon firması olursa olsun onlara en iyi, en güzel hizmeti vereceklerinden şüphe duymaksızın onlara güvenmeleri en azından organizasyon sırasında kafalarının rahat olmaları için emin ellerde olduklarını bilmeleri çünkü biz en özel günlerinin büyük bir yükünü aldığımızı düşünüyorum omuzlarından.

Son olarak okurlarımıza vermek istediğiniz herhangi bir mesaj var  mıdır?

 Tüm dünya olarak oldukça  zorlu  ve sıkıntılı günlerden geçtik..  Ülkemizde aşılanma oranının artması hepimiz için  sevindirici ve umut  verici.. Bugün itibariyle  aşılanmada yaş sınırı 25’e kadar indi.  Koronavirüsün dünyada ve ülkemizde son bulduğu güzel günlerin temennisiyle..

(Ekin Hazal DOĞRUYUSEVER)