Diyarbakır'ın sembol isimlerinden biri haline gelen 46 yaşındaki Ramazan Böçkün, İstanbul Fatih'te bulunan kendi işlettiği çay ocağında namaz kılarken kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetti. Böçkün, sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınıyordu.

Filozof Ramazan (1)-2

Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir? Diyarbakırlı Ramazan Hoca kimdir?

Böçkün, Diyarbakır Ulu Cami avlusunda gerçekleştirdiği tebliğlerle tanınan ve doğru bildiği değerleri anlatan bir kişilikti. Namaz kıldığı esnada bıçaklanarak öldürülmesi, geniş bir kesimde üzüntü ve şaşkınlık yarattı.

Filozof Ramazan (1)-1

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, Ramazan Böçkün, 31 Ocak 2024 günü Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde bulunan çay ocağında bıçaklı saldırıya uğradı. Göğüs bölgesinden aldığı üç bıçak darbesi sonucunda ağır yaralanan Böçkün, 112 ekiplerince hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Filozof Ramazan (3)

Kocaeli'de kayıp kadın aranırken çürümüş ceset bulundu Kocaeli'de kayıp kadın aranırken çürümüş ceset bulundu

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, olayı gerçekleştiren şüphelinin kimliğini belirleme çalışmaları devam ediyor. İstanbul Valiliği açıklamasında, Böçkün'ü öldüren şüphelinin yakalanması için geniş çaplı bir operasyonun sürdüğü belirtildi.

Filozof Ramazan (1)

Diyarbakırlı Ramazan Hoca olarak bilinen Böçkün, son beş yıldır Ulu Cami'de yerli ve yabancı turistlere İslam'ı anlatarak tanınıyordu. Filozof Ramazan olarak da bilinen Böçkün, çay ocağında gerçekleştirdiği sohbet videoları ile dini konularda bilgi paylaşımında bulunuyordu.

Filozof Ramazan (2)

Böçkün'ün hayatı, küçük yaşlardan itibaren İslam'ı araştırıp öğrenmesiyle şekillenmişti. Toplumdan dışlanmasına rağmen doğru bildiği değerleri paylaşmaktan vazgeçmeyen Böçkün, Diyarbakır'ın sembol isimlerinden biri olarak anılacak.

Kaynak: Haber Merkezi