CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Hedefinde Cumhurbaşkanı Erdoğan olan Kılıçdaroğlu, 5 öneride bulundu. Önerilerini sıralarken “Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin, devlet macerayla yönetilmez” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, “Ben doları şu kadar yaptımla olmaz, devlet akılla birikimle yönetilir. Siz devletin Merkez Bankası'na arkeolog atarsanız o devlette liyakat yok demektir” dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu hükümete seslenerek, “Kur korumalı mevduata derhal son verin. Türkiye'yi felakete sürüklüyorsunuz. Akılla mantıkla bağdaşan bir uygulama değildir. Fakirden alıp zengine veriyorsunuz! 3 ay için ödenen faiz yüzde 17,75. Devletin kasasından çıkan, bankalar hariç onlara ayrıca veriyoruz. Yıllık yüzde 92” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN İKTİDARA 5 ÖNERİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Kemal Kılıçdaroğlu beş önerisi olduğunu ifade ederek önerilerini şöyle sıraladı:

1-Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin, devlet macerayla yönetilmez.

2- Kur korumalı mevduata derhal son verin. Ya Türkiye'yi felakete sürüklüyorsunuz. Akılla mantıkla bağdaşan bir uygulama değildir. Fakirden alıp zengine veriyorsunuz!

3-Hazine'yi ölçüsüz yük altına sokan Kamu-Özel İş birliği tam bir soygun düzeni. Derhal bunu Türk Lirası'na çevir kardeşim!

4-Allah aşkına bu Katar aşkından vazgeçin ya!

5-Tarımda ve enerjide Türkiye'yi dışa bağımlı hale getirdiler; Çiftçiye 211 milyar lira alacağını ödeyeceksin kardeşim!

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satır başları şöyle:

“Maceracı para ve kur politikalarından vazgeçin, devlet macerayla yönetilmez. Ben doları şu kadar yaptımla olamaz, devlet akılla birikimle yönetilir siz devletin merkez Bankası'na arkeolog atarsanız o devlette liyakat yok demektir. Yani ameliyathaneye tıp eğitimi görmemiş bir mühendise gel şu ameliyatı yap derseniz orada liyakat yok demektir. İşi ehline teslim etmek gibi bir kural var. Ben atadım bir kişiyi ve benim dediklerimi yapacak o zaman niye atıyorsun bir kişiyi? Macerayla devleti yönetemezsiniz ve sürüklediğiniz nokta tam bir felaket.

Kur korumalı mevduata derhal son verin. Ya Türkiye'yi felakete sürüklüyorsunuz. Akılla mantıkla bağdaşan bir uygulama değildir. Fakirden alıp zengine veriyorsunuz! 3 ay için ödenen faiz yüzde 17,75. Devletin kasasından çıkan, bankalar hariç onlara ayrıca veriyoruz. Yıllık yüzde 92. Şimdi ben AK Partili kardeşlerime şunu sormaz mıyım: Nass dediler din dediler kuran dediler iman dediler. Peki yüzde 92 faizin neresinde din var, iman var, kuran var kardeşim? Bu mudur adalet ya? Ben haklı mıyım haksız mıyım. Ben AK Partililere ve MHP'lilere sormak isterim. Onların yöneticilerine bakanlarına sormak isterim. Yüzde 92 faiz veriyorsunuz, Nass diyorsunuz ne oldu da Nass birden bire pas oldu?”

“TAM BİR SOYGUN DÜZENİ”

“Hazine'yi ölçüsüz yük altına sokan Kamu-Özel İş birliği tam bir soygun düzeni. Derhal bunu Türk Lirası'na çevir kardeşim! Zorlanıyorsan çıkıp şunu dersin. ben bunu yapıyorum Cumhuriyet Halk Partisi de benim arkamda duracak. Vallahi de kapı gibi dururuz. Sen kararını 84 milyondan yana al sana her türlü desteği veririz. 

Soygunun boyutlarını bir daha kardeşlerime aktarayım. Şehir hastaneleri maliyeti 12 milyar dolar. Kaç lira ödeyeceğiz? 37 milyar dolar. Ya kardeşim hadi 15 verdik 97 milyar dolar ne oluyor Allah aşkına! Cebinden mi ödüyorsun sen bunu? Fakir fukaranın yaktığı elektrikten alıyorsun. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 3 milyar dolara mal olmuş veriyoruz 9 milyar dolar! Osman Gazi Köprüsü 1 milyar 200 bin lira; veriyoruz 15 milyar dolar! İster köprüden geç ister geçme deli dumrul köprüsünün birle bir ahlakı vardı ya bunlarda deli dumrul köprüsünün ahlakı bile yok! Aklı başında olan hiç kimse böyle bir rezalete kalkışmaz. Zafer Havaalanı, 50 milyon Euro'ya mal olmuş, 208 milyon Euro ödeyeceğiz. Hadi 100 milyon verelim ya 208 milyon avro vereceksin ya! Tam bir soygun düzeni.

İstanbul Havalimanı; 6,3 milyar avroya garanti vermişler. Maliyetini henüz bilmiyoruz. Bunlar devlete 2 milyar 100 milyon avro ödeyeceklerdi ödemediler. Erdoğan tek imza ile 2 milyar avroyu sildi. Bağışladı yani. Yani çiftçilere bir yılda verdikleri yardımdan 5 milyar lira daha fazla. Niye sildiler? Beşli çete bu kadar güçlü. Ya sileceksin ya da sırlarını ifa ederim diyor. Tehdit ediyorlar. Türkiye böyle bir tablo ile karşı karşıya.”

“BİZİM İNSANIMIZI ETE MUHTAÇ HALE GETİRİYORSUN”

“Allah aşkına bu Katar aşkından vazgeçin ya. Tank paleti istedi tank paleti verdin ya. 2018'de tankımız olacaktı , yıl 2022 ortada tank yok. Orduya yapılmış en büyük ihanettir. Arsalar verdiler. Bir devlet bu kadar pazarlanır mı ya. Burası ticarethane mi ya. Bahçeli'nin ağırına gitmiyor bunlar o alkışlıyor. Benim ağırıma gidiyor. Benim milliyetçi anlayışım onun gibi değil. Bu ülkenin çıkarları üzerine  benim milliyetçilik anlayışım var. Irkçılık bağlamında değil. Bu topraklarda kim yaşıyorsa özgürce yaşamalı. 

Bizim vatandaşımız çocuğuna et yediremezken yüzde 48 zam yapıyorsun buradaki kırmızı eti dışarıya götürüyorsun bizim insanımızı da ete muhtaç hale getiriyorsun.

Tarımda ve enerjide Türkiye'yi dışa bağımlı hale getirdiler. Şimdi hep beraber neredeyse yağmur duasına çıkar gibi Allahım şu gemiler gelsin de millet ayçiçek yağı alsın. Türkiye bu noktaya nasıl geldi! Şeker karaborsaya düştü ya. Benim bildiğim şekerin karaborsaya düşmesi ikinci dünya harbinde olmuştur! Gıda krizi kapımızda.  Çiftçiye 211 milyar lira alacağını ödeyeceksin kardeşim! Çıkıp diyeceksin ki ya kanuna göre size milli gelirin her yıl yüzde 1 oranında destek verecektik bunu tam veremedik. Vermediğim parayı size vereceğiz sizden bir şey istiyorum beni elaleme mahkum etmeyin gidip dışarıdan arpa yulaf mercimek getirmeyeyim sözünü alacaksın. Bu millet bunların tamamını yapar.” (Türkan ÇATAL YILDIZ)