Cumhurbaşkını seçimlerine sayılar günler kalmaşken Millet İttifakı adayını açıkladı. Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayı, Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Altılı Masa'nın imzaladığı ortak mutabakat metninin 12. maddesinde "İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanları Sayın Cumhurbaşkanının uygun gördüğü zamanda ve tanımlanmış görevlere Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atanacaklardır" ifadesi yer aldı. Peki Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu görevlerini bırakacak mı?

GÖREVLERİNİ BIRAKACAKLAR MI?
Mutabakat metninde de yer alan madde sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın görevlerini bırakıp bırakmayacakları ise merak konusu oldu.


DEĞERLİ İKİ ARKADAŞIMIZ
Gazeteci Fikret Bila'ya konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanması konusundaki soruya şu yanıtı verdi; "Sayın İmamoğlu da Sayın Yavaş da çok değerli iki arkadaşımız. Çok başarılı iki belediye başkanımız. Sadece belediye başkanı oldukları illerde değil Türkiye'nin neresinde bir sorun olsa hemen o sorunu da çözmek üzere yardıma koşan iki belediye başkanımız.

"BELEDİYE BAŞKANLIKLARINDAN AYRILMALARI GEREKMİYOR"
Seçimden sonra cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacakları tarihe kadar belediye başkanlıklarından ayrılmaları gerekmiyor. Böyle bir hukuki zorunluluk yok. Bu nedenle seçime kadar kampanya boyunca da birlikte çalışacağız. Hiçbir sorun yok."

Haber Merkezi

Editör: Nisa K.