Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.  İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkisini sürdüren Erdoğan,  ''İsrail terör devletidir'' dedi. 

İsrail'in atom bombasına sahip olduğunu da ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti:

''Hükümet olarak bir taraftan İsrail vahşetini durdurmak için diplomasinin tüm imkanlarını kullanırken, diğer taraftan ülkemizi güçlendirmeye devam ediyoruz. İstanbul Boğazı'nda donanmamızın 100 gemiyle yaptığı geçit töreni çok önemli mesajlar içeriyordu. 5’inci nesil milli muharip uçağımız KAAN ile ilgili çalışmalar devam ediyor. İnşallah 2023 bitmeden KAAN’ın havalandığını göreceğiz.

''HER ANLAMDA GÜÇLÜ OLMAZSAK BİZİ BU TOPRAKLARDA YAŞATMAZLAR''

Savunma sanayiinde tam bağımsız Türkiye hedefine mutlaka ulaşacağız. Türk milleti olarak bu topraklarda hür ve onurlu yaşamak istiyorsak güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Her anlamda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar.

''ERMENİSTAN, KARABAĞ SAVAŞI İLE DERSİNİ ALDI YERİNE OTURDU''

Ermenistan, Karabağ savaşıyla dersini aldı; yerine oturdu. Şimdi de İsrail yöneticileri benzer hezeyanları ifade etmeye başladılar. Hiç merak etmesinler bin yıldır sayısız benzer hayal sahibi gibi bunların da sonu hüsran olacaktır.

''PKK'YI ÜZERİMİZE SALANLARIN HEVESLERİNİ KURSAKLARINDA BIRAKMAYI SÜRDÜRECEĞİZ''

Komşularımızı bize karşı kışkırtanların PKK'yı üzerimize salanların heveslerini kursaklarında bırakmayı hep sürdüreceğiz. Önce milletçe birliğe ihtiyacımız var. 85 milyon tek yürek olduğumuz sürece kimse sırtımızı yere getiremez.

''NETAHYAHU GİDİCİDİR''

Netanyahu iki tarafına birer bakan koymuş basın açıklaması yapıyor zannediyor ki o bakanlar beni kurtaracak. O bakanlar bile onunla aynı istimakette yürümüyor. Netanyahu gidicidir. Bütün mesele dünyada haklının yanında yer alacak olanların duruşudur. Bu konuda maalesef beklenen gelişmeler hala olmuyor. ABD başta olmak üzere Batı hala maalesef ters yüz olarak bu duruma bakıyor.

''FRANSA GERİ VİTESE TAKIYOR''

Fransa önce farklı açıklamalar yapıyor sonra bakıyorsunuz geri vitese takıyor. Dürüst ol bir gün öyle bir gün böyle yapma. Aynen şu anda Filistin'dekilerin durumu gibi biz istiyoruz ki dimdik ama hiçbir zaman kalkıp da akşam başka sabah başka olmayın. Türkiye gibi olun.

''İSRAİL BİR TERÖR DEVLETİDİR''

İsrail hükümeti katliamlarına 40 gündür aralıksız şekilde devam ediyor. İsrail, bir şehri içindeki insanlarıyla topyekun yok etme stratejisi uyguluyor. Sivilleri yolda kasıtlı olarak bombalayan bir canilikle bir devlet terörü estiriyor. Gönlüm ferah, açık olarak diyorum ki İsrail bir terör devletidir.

''HAMAS BİR SİYASİ PARTİ''

Hamas Filistin'de seçimlere girip seçim kazanan bir siyasi parti. Seçimi kazandıktan sonra haklarını elinden aldınız. Yine İsrail Amerika haklarını birlikte aldılar. Benim ülkemde bile Hamas'ın bir siyasi parti olduğunu bilmeyen anlamayanlar var. Savaşın da bir ahlakı hukuku vardır. Savaş hukukunun ilk kuralı çocuklar yaşlılara kadınlara dokunmamaktır.

''NETANYAHU'YA SESLENİYORUM; SENDE ATOM BOMBASI VAR M?''

Netanyahu'ya seslenmiyorum; sende atom bombası var mı yok mu? Sıkıysa açıkla ama açıklayamaz. Ey İsrail sende atom bombası, nükleer bomba var ve bununla tehdit ediyorsun Bunları biz biliyoruz.

''ARTIK ECELİN GELİYOR''

Netanyahu artık ecelin geliyor. İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol neye sahip olursan ol ama gidicisin.

''İSRAİL SOYKIRIM YAPIYOR, BUNLAR LAHEY ADALET DİVANI'NDA YARGILANMALILAR''

Şu anda yüzlerce binlerce avukat Lahey Adalet Divanı'na ve böyle bir soykırımı yaptığı için soykırım noktasında da bütün adımları atıp gerekli olan duyuruyu yapmanın gayreti içerisinde olacağız. İsrail, katliamlarına bu şekilde devam ederse, tüm dünyada lanetlenen bir terör devleti olduğunu her yerde tescil ettirecektir.

''BU KATLİAMLARA ALENİ DESTEK VERENLERİ DE UNUTMUYORUZ''

İnsanım diyen hiç kimse Gazze'deki katliamları onaylayamaz. Bu katliamlara aleni destek verenleri de unutmuyoruz. Ses çıkarmayanlar en az failler kadar bu suçlara ortaktır. AB'den Amerika'sına hiçbiri çıkıp tek kelime etmiyor.

''OLAY HAÇLI-HİLAL MESELESİ''

Olay haçlı-hilal meselesidir. Gazze tüm dünyada maskeleri düşürmüştür. Birileri rahatsız olacak diye Hamas mensuplarının vatanlarını ve canlarını korumaya çalışan direnişçiler olduğu gerçeğini dillendirmekten asla çekinmeyiz. Mısırlı kardeşlerimizle işbirliği içinde yardımlarımızı Gazze halkına Refah Sınır Kapısı'ndan ulaştıracağız.

''DİPLOMATİK TEMASLARIMIZI DAHA DA ARTIRACAĞIZ''

Diplomatik temaslarımızı daha da artıracağız. İsrail'in Gazzeli mazlumları hunharca katleden siyasi ve askeri yöneticilerinin uluslararası mahkemelerde yargılanmasını sağlayacak adımlar atacağız. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 121 'evet' oyuyla kabul ettiği Gazze kararına 'çekimser' oy kullanan ülkelerin liderlerine telefon açacağız. İkili planda Filistin’e görünür-görünmez her türlü insani desteği sağlarken, uluslararası alanda da İsrail’i yalnızlaştırmaya devam edeceğiz. Filistinlilerin evlerine arazilerine el koymakla kalmayıp onları sokaklarda katleden yerleşimci denen teröristlerin her birinin uluslararası alanda bu sıfatla tanınması için çalışacağız.

''CHP'NİN FAŞİST KODLARINDA EN UFAK BİR DEĞİŞİM OLMADI''

CHP'nin faşist kodlarında en ufak bir değişim olmadı. Atatürk'ün partisi kimi zaman mezhepçi fanatiklerin kimi zaman marjinal örgütlerin kimi zaman da bukalemun tiplerin elinde adeta oyuncağa döndü. Değişim dediler ancak kurultaylarında Selo'sundan Kavala'sına ne kadar demokrasi düşmanı varsa selam çaktılar.

''CHP'NİN GENEL BAŞKANLIK KOLTUĞUNA OTURAN GERÇEKTEN GENEL BAŞKAN MI YOKSA EMANETÇİ Mİ BELLİ DEĞİL''

CHP'nin genel başkanlık koltuğuna oturan gerçekten genel başkan mı yoksa emanetçi mi belli değil. Onu oraya oturtan efendilerinin bir sonraki adımı ne olacak o da meçhul. Genel başkanında da onu oraya getirenlerin de amaçlarının asla değişmediğini biliyoruz.

Haber Merkezi

İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu! İYİ Parti'nin yeni genel başkanı belli oldu!

Editör: Nisa K.