Gazeteci Cumhur Kılıççıoğlu hayatını kaybetti. Bu gelişme sonrası Cumhur Kılıççıoğlu'nun hayatı ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki, Cumhur Kılıççıoğlu kimdir? Cumhur Kılıççıoğlu kaç yaşında, nereli? Cumhur Kılıççıoğlu neden öldü? İşte detaylar...

Cumhur Kılıççıoğlu

Cumhur Kılıççıoğlu kimdir?

Cumhur Kılıççıoğlu, 19 Kasım 1938 tarihinde Siirt’te doğdu. İlkokulu Siirt'te okuyan Kılıçoğlu ardından Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) Sevk ve İdare Yüksek Okulundan mezun oldu.

Yazılarını Siirt’in Sesi, Şehir, Siirt’te Sonsöz, Siirt adlı gazetelerde yayımladı. Yenigün, Tanin, Yeni Sabah, Hürriyet, Milliyet, Cumhuriyet gazeteleri ve Anadolu Ajansının Siirt muhabirliğini yaptı. Siirt tanıtımına yönelik basılmış altı kitabı vardır.

Katılım dergisi bölge temsilcisi oldu. Ankara Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Yazarlar Sendikası, Basın Konseyi, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER) üyesidir. Türk Basın Birliği Siirt Şubesi Başkanlığı'nı yaptı. Anadolu Basın Birliği'nin kurucularındandır.

Gazetecilik hayatında 30’a yakın ödül kazandı. 55'inci hükümette Devlet Bakanı Prof. Dr. M. Salih Yıldırım'ın basın danışmanlığını yaptı. Mesleki yarışmalarda 50 yılda kazandığı 50 civarındaki ödül arasında Basın Yayın Genel Müdürlüğü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin ödülleriyle, Muammer Yaşar Bostancı Haber Ödülü, Umut Vakfı Silaha Hayır Ödülü, Metin Göktepe 2001 Yılı Jüri Özel Ödülü ile Gayrettepe Rotary 2003-2004 Üstün Hizmet Ödülü de bulunuyor.

Erkan Yolaç'ın kızı Göksu Yolaç kimdir? Erkan Yolaç'ın kızı Göksu Yolaç kimdir?

25 Mart 2024'te 85 yaşındayken hayatını kaybetti.

Kaynak: Haber Merkezi